Finanssiala mukana Maailman suurimmassa etäTETissä – yli 8500 nuorta ilmoittautunut mukaan

Maailman suurimman etäTETin aiemmat osallistujaennätykset paukkuvat tänä vuonna. 
  • Nuorten yrittäjyys ja talous NYTin koordinoimaan Maailman suurimpaan etäTETiin odotetaan osallistuvaksi yli 8500 yläkoululaista ja lukiolaista. Ilmoittautuminen on vielä auki, ja tällä tahdilla aikaisempi osallistujaennätys rikotaan yli kahdella tuhannella osallistujalla!
  • Finanssiala ry on jäsenyrityksineen jo kolmatta kertaa mukana Maailman suurimmassa etäTETissä, joka järjestetään 6.–10.11.2023.
  • Finanssialan yhtiöistä mukana ovat Danske Bank, Ilmarinen, LähiTapiola, Nordea, OP Ryhmä, POP Pankki, SEB, S-Pankki ja Varma.
  • Viikko alkaa finanssialan päivällä maanantaina 6. marraskuuta. Loppuviikon aikana nuoret pääsevät tutustumaan kaupan alaan, kemian ja energian aloihin, palvelualaan sekä matkailu- ja ravintola-alaan.
  • EtäTET-viikon tavoitteena on auttaa nuoria tutustumaan monipuolisesti työelämään sekä eri alojen tarjoamiin uramahdollisuuksiin matalalla kynnyksellä asuinpaikasta riippumatta.

Ennätysmäärä yläkoululaisia ja lukiolaisnuoria on ilmoittautunut mukaan Maailman suurimpaan etäTETiin. Kun vuonna 2022 tapahtumassa oli ennätykselliset 6 000 osallistujaa, odotetaan ennätyksen rikkoutuvan tänä vuonna selvästi, sillä etäTETiin on ilmoittautunut jo yli 8500 nuorta. Vetovastuu Maailman suurimmasta etäTETistä on tänä vuonna ensimmäistä kertaa Nuorten yrittäjyys ja talous NYTillä, joka aloitti toimintansa kesäkuussa Talous ja nuoret TATin ja Nuori yrittäjyys ry:n yhdistymisen myötä.

EtäTET-viikko alkaa finanssialan päivällä, jolloin nuoret pääsevät tutustumaan Finanssiala ry:hyn (FA) sekä sen jäsenyrityksiin. Finanssialan arkeen tutustutaan ensimmäistä kertaa TV:stä tuttujen ohjelmakonseptien kautta. Työeläkeyhtiöt, pankit ja vakuutusyhtiöt tulevat tutuiksi omilla TV-ohjelmapaikoillaan: tarjolla on muun muassa Salatut työelämätThe Voice of työelämäVain työelämää ja Työkylässä.

Viikon aikana nuoret pääsevät tutustumaan yhteensä kuuteen eri toimialaan, kun finanssialan päivän jälkeen vuoronsa saavat kaupan ala, kemian ja energian alat, palveluala sekä matkailu- ja ravintola-ala.

”EtäTET tarjoaa nuorille loistavan mahdollisuuden kurkistaa, millaista olisi työskennellä keskenään täysin erilaisilla toimialoilla. Enää ei asuinpaikan tarvitse määrittää TET-viikon osallistumismahdollisuuksia. EtäTETissä luvassa on taatusti monipuolista ja kiinnostavaa ohjelmaa. Finanssialan päivän jälkeen nuorilla on hyvä käsitys siitä, millaista työelämä finanssialalla on ja miten monipuolisilla taustoilla ja erilaisissa tehtävissä alalla työskennellään”, sanoo FA:n yhteiskuntasuhde- ja vastuullisuuspäällikkö Pirita Ruokonen.

Kehitys kehittyy, mutta niin kehittyy finanssialakin

Finanssialan päivä avaa koko tämän vuoden etäTET-viikon. Päivän ohjelmasta vastaa FA:n lisäksi joukko alan yhtiöitä niin pankki- kuin työeläke- ja vakuutussektorilta. Mukana ovat Danske Bank, Ilmarinen, LähiTapiola, Nordea, OP Ryhmä, POP Pankki, SEB, S-Pankki ja Varma. Päivän aikana tutustutaan erilaisissa tehtävissä toimivien finanssialan ammattilaisten työtehtäviin ja taustoihin.

Alan yhtiöiden ja työntekijöiden lisäksi nuoret pääsevät tutustumaan laajemmin myös finanssialan merkitykseen koko yhteiskunnan toiminnan näkökulmasta. Olipa kerran työelämä -osiossa nuorille tarjotaan katsaus finanssialan kehitykseen vuosikymmenien takaa tähän päivään.

”Finanssiala tarjoaa lukuisia mahdollisuuksia hyvin erilaisille osaajille, eivätkä alan osaajat suinkaan ole yhdestä muotista valettuja. Työtehtävien mielenkiintoa ja merkitystä ei ainakaan vähennä se, että ala on aivan keskiössä yhteiskunnan rattaiden pyörittämiseksi. Ala menee jatkuvasti eteenpäin ja kehittyy valtavin harppauksin, siksi nuoria osaajia tarvitaan jatkossakin mukaan. Hienoa, että etäTETin avulla mahdollisimman moni nuori pääsee kurkistamaan, löytyisikö finanssialalta oma tuleva työura”, Ruokonen iloitsee.

Salli kaikki evästeet, jotta voit nähdä tämän sisällön.

Finanssialan muutoksesta entisajoista tähän päivään kerrotaan etäTET-päivässä muun muassa huumorin konstein tällä videolla.

Jäikö kysyttävää?

|

Ota yhteyttä aiheen asiantuntijaan

VAIKUTTAMINEN

Pirita Ruokonen

Yhteiskuntasuhde- ja vastuullisuuspäällikkö