Finanssiala palkittiin – kestävän kehityksen sitoumukset tukevat digiagendaa

Finanssiala palkittiin ainoana toimialana kestävän kehityksen yhteiskuntasitoumuksestaan. Euroopassa ensimmäistä kertaa vietettävän kestävän kehityksen viikon  tavoitteena on aloittaa ja tehdä näkyväksi erilaisia hankkeita ja projekteja ympäri Eurooppaa.

Ympäristöministeriössä Sitoumus2050-tilaisuudessa 3.6.2015 jaetun palkinnon otti vastaan kehityspäällikkö Pirjo Ilola Finanssialan Keskusliitosta muiden tiimiläisten kehityspäällikkö Timo Tuomisen ja viestintäpäällikkö Kristiinan Siikalan puolesta.

Toimenpidesitoumukset tukevat finanssialan digiagendaa

Kestävän kehityksen viikon kunniaksi Finanssialan Keskusliitto antoi uuden kestävän kehityksen toimenpidesitoumuksen yhdessä Liikennevakuutuskeskuksen ja Trafin kanssa. Sitoumus kulkee nimellä ”Ajoneuvojen vakuuttaminen ja rekisteröinti yhdeksi ympäristöystävälliseksi tapahtumaksi”. Ajoneuvojen rekisteröinti on jatkossa mahdollista tehdä vakuuttamisen yhteydessä vakuutusyhtiön järjestelmässä.

Ajoneuvorekisteröinnin CO2-päästöt voivat vähentyä jopa puoleen nykyisestä, kun autonsa rekisteröintiä tarvitsevat asiakkaat voivat marraskuusta lähtien ottaa palvelun käyttöön. Sähköisen rekisteröintipalvelun käytön lisääntymisen myötä saatavia hyötyjä ja hiilijalanjäljen pienenemistä seurataan neljä vuotta erilaisin mittarein.

FK lähti mukaan kestävän kehityksen talkoisiin tekemällä jo huhtikuussa ensimmäisen kestävän kehityksen toimenpidesitoumuksensa yhteistyökumppaniensa Taloushallintoliiton ja tilitoimisto Leppävaaran Laskenta Oy:n kanssa. Verkkolaskujen, tiliotteiden ja korttiostosten kuittien tiedot on saatava yhdenmukaiseen muotoon. Sen jälkeen suuri osa yritysten taloushallinnosta sujuu reaaliaikaisesti ja automaattisesti. Tiedon skannaamiseen ja käsin naputteluun hukkuu tuhansia työtunteja. Sitoumuksella haetaan mitattavia vaikutuksia toimistotyön kevenevästä ilmastokuormasta ja kustannuksista sekä organisaatioiden toimintakyvystä.

Kestävän kehityksen toimenpidesitoumusten alullepanijana on toiminut FK:n yritysvastuujaosto. Finanssiala on kolmas toimiala, joka on tehnyt kestävän kehityksen toimenpidesitoumuksia. Kestävän kehityksen toimenpidesitoumukset ovat aiemmin laatineet metsäteollisuus toimialana sekä Energiateollisuus ry. Molemmat kestävän kehityksen toimenpidesitoumukset sopivat hyvin finanssialan digiagendaan.

Jäikö kysyttävää?

|

Aiheen asiantuntijat