FINE tarjoaa eväitä ja opastusta sijoittajalle

Vakuutus- ja rahoitusneuvonta FINE on julkaissut oppaan säästäjälle ja sijoittajalle. Opas antaa yleiskuvan, mitä kaikkea säästäjälle on nykyään tarjolla ja mitä ominaisuuksia eri vaihtoehdoilla on.

FINEn päätehtävä on neuvoa ja antaa ratkaisusuosituksia vakuutus-, pankki- ja sijoitusasioihin liittyvissä ongelma- ja riitatilanteissa. Oppaan sisältö perustuu kysymyksiin, epäselvyyksiin ja sudenkuoppiin, joita FINEen viime vuosina tulleista asiakasyhteydenotoista on ilmennyt.

”Asiakkailla tuntuu olevan tarve varmistaa monimutkaisiin sijoitustuotteisiin liittyviä perusasioita FINEn kaltaiselta riippumattomalta ja puolueettomalta taholta. Teimme yleistajuisen perusoppaan tätä tarvetta varten”, kertoo FINEn johtava neuvonantaja Ville Raulos tiedotteessa.

Oppaassa on mukana perustietoa muun muassa tilisäästämisestä rahastosijoittamiseen ja asuntosijoittamisesta yksilöllisiin eläkevakuutuksiin. Myös virtuaalivaluuttojen hyvät ja huonot puolet käydään läpi sekä varoitetaan erilaisista hujauksien muodoista ja niiden tunnusmerkeistä.

Tutustu oppaaseen.