FK:n varatoimitusjohtaja suunnittelemaan kestäviä investointeja EU:ssa

Finanssialan Keskusliiton (FK) varatoimitusjohtaja Esko Kivisaari on valittu EU-komission kestävän rahoituksen korkean tason asiantuntijaryhmään. Ryhmä antaa komissiolle suosituksia, miten EU:ssa voitaisiin suunnata investointeja kestävällä tavalla.

”Hyvältä tuntuu, että pärjäsin hakuprosessissa, vaikka tähän oli hakijoita runsaasti. Ehkä valintaan vaikutti, että nykyään voi kohtuullisen uskottavasti sanoa edustavansa osaamista monilta eri finanssisektoreilta,” Kivisaari sanoo.

”Olemme hyödyntäneet Euroopan parhaat kyvyt. Ryhmä varmistaa kunnianhimoisen ja innovatiivisen lähestymisen kestävään rahoitukseen,” ylisti Euroopan komission finanssipalveluista vastaava varapuheenjohtaja Valdis Dombrovskis tuoreeltaan.

Ryhmän tarkoituksena on kehittää eurooppalainen kestävän sijoittamisen strategia. Kestävyydellä tarkoitetaan ympäristön sekä sosiaalisten ja hallinnollisten ulottuvuuksien huomioon ottamista rahoituksessa. Ryhmä esimerkiksi pohtii, miten välttää talouden kriisiytyminen, kun hiilidioksidia tuottavien energianlähteiden käyttöä rajoitetaan ilmastonmuutoksen vastaisessa taistelussa.

”Finanssisektorilla on kyky tuottaa yhteiskunnalle paljon hyvää. Viime vuosina finanssikriisi on varjostanut alan mainetta siitä huolimatta, että suomalainen finanssisektori oli enemmän lievittämässä kuin aiheuttamassa kriisiä. Tämän ryhmän kautta voin edelleen etsiä niitä oppeja, joilla yhteiskunnat pärjäävät ilmastonmuutoksen, ikääntyvän yhteiskunnan ja poliittisen rauhattomuuden haasteissa.”

Ryhmään valittiin parikymmentä liike-elämän ja kansalaisyhteiskunnan toimijoista koostuvaa asiantuntijaa. Sen toimikausi kestää vuoden 2017 loppuun.