Grahn-Laasonen: Taloustaitoja vahvistetaan usealla rintamalla

Suomalaisten taloustaidot ovat kansainvälisesti hyvällä tasolla ja siitä kertoo myös Talousguru-finalistien korkea taso. Opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasonen kannustaa talousguruja kehittämään omia taitojaan myös tulevaisuudessa.

​Kansainvälisesti suomalaisten taloustaidot ovat hyvällä tasolla, mutta parantamisen varaakin on, sanoo ministeri Grahn-Laasonen. Erityisesti nuoria tulisi kannustaa vastuulliseen taloudenpitoon omassa arjessaan.

”Valmiudet taloustaitoihin tulevat kotoa ja perheen talouden käytöstä. Perheiden esimerkki kantaa pitkälle”, sanoo Grahn-Laasonen.

Taloustaitojen vahvistamista tehdään ministerin mukaan usealla rintamalla. Tulevana syksynä tulee voimaan uudet opetussuunnitelmat niin perusopetuksessa kuin lukioissakin. ”Niissä näkyy vahvana taloustaidot. Jo neljännellä luokalla taloustaidot ovat osana opetusta, lukioissa mennään syvemmälle. Myös yrittäjävalmiuksia pyritään vahvistamaan.”

Opettajien osaamisesta huolehdittava

Ministerin mukaan opettajat ovat avainasemassa taloustaitojen lisäämisessä. On tärkeää, että heillä on hyvät tiedot ja valmiudet opettaa. Opettajankoulutuksen laajempi uudistus kiinnittää myös huomiota taloustaitojen lisäämiseen.

Ministeri antoi talousguruille videoterveisensä finaalin lopuksi.
”Huikea suoritus kaikilta. Se, että pääsee huipulle, kertoo siitä, että on todella osaava. Toivon, että kilpailu kannustaa ja innostaa kehittämään omia taitojaan myös tulevaisuudessa”, Grahn-Laasonen sanoo.