Kauppalehti ja TAT mukaan Talousgurua tukemaan

Vuoden 2019 Talousguru on Elias Järventaus. Tuomariston jäsen Elina Erkkilä otti tuoreen voittajan kanssa yhteiskuvan kisan ratkettua.

Kauppalehti sekä Talous ja nuoret TAT tulevat mukaan tukemaan Talousguru-kilpailua. Kauppalehden kautta kilpailu saa uudenlaista näkyvyyttä, TAT taas tekee kilpailua tunnetuksi suoraan lukiolaisille. Finaaliväittelyitä voi helmikuussa seurata suorana Kauppalehden sivuilta.

Kauppalehti tarjoaa kilpailuun osallistuville opettajille ja oppilaille digilukuoikeuden Kauppalehteen kahden kuukauden ajaksi. Finalistit saavat tutustua tarjontaan vuoden 2020 loppuun asti. Lisäksi Kauppalehden kanssa toteutetaan opetuksessa hyödynnettävä sparrausvideo kilpailuun valmistautumisen tueksi. Talousgurun tukeminen on Kauppalehdelle konkreettinen tapa kantaa vastuuta talousosaamisesta.

”Talousasiat kuuluvat kaikille ja medialla on iso rooli ymmärryksen sekä tietoisuuden kasvattajana. Tahdomme Kauppalehdessä valmentaa lukiolaisia valveutuneiksi opiskelijoiksi, kiinnostaviin työpaikkoihin ja henkilökohtaiseen taloudelliseen hyvinvointiin. Haluamme myös tarjota kiinnostavaa sisältöä nuorille lukijoille”, sanoo Kauppalehden päätoimittaja Arno Ahosniemi.

Ensi kevään finaali järjestetään näillä näkymin helmikuun 26. päivä Alma-talossa, jossa sijaitsee myös Kauppalehden toimitus. Finaalin näyttävin osuus, eli gurufinalistien pariväittelyt talousaiheista on tarkoitus lähettää suorana Kauppalehden sivuilla.

”Talousgurujen väittelyt ovat varsin viihdyttävää kuunneltavaa. Finalistien tiedot makrotaloudesta yllättävät kerta toisensa jälkeen. On hienoa, että kilpailun huipentavista väittelyistä pääsee Kauppalehden suoran lähetyksen ansiosta nauttimaan entistä useampi”, sanoo kilpailua Finanssiala ry:ssä koordinoiva Jussi Karhunen.

TAT houkuttelee mukaan uusia kouluja

Talous ja nuoret TAT tuo yhteistyöhön mukaan omat verkostonsa uusien osallistujien tavoittamiseksi. Nykyisellään kilpailuun ottaa osaa noin tuhat lukiolaista 140 lukiosta vuosittain. TAT tapaa lukuisia opettajia ja nuoria osana säännöllistä työtään. TATilla on mahdollisuus houkutella uusia kouluja ottamaan osaa Talousguruun.

”Talousgurulla on upea, pitkä perinne nuorten taloustaitojen kehittämisessä – on ilo päästä tekemään tätä työtä yhdessä Finanssialan, Finen ja HYOLin kanssa. Kilpailut ovat hyvä keino innostaa nuoria perehtymään talousasioihin”, toteaa Riikka Lehtinen, TATin talous- ja työelämätaitojen asiantuntija.

Talousguru on lukiolaisten talousosaamista mittaava kilpailu, joka järjestetään nyt jo 23. kerran. Kilpailua järjestävät Finanssiala ry, Finen Vakuutus- ja rahoitusneuvonta ja Historian ja yhteiskuntaopin opettajien liitto HYOL ry. Kilpailua tukevat jo ennestään Taloustoimittajat ja Suomen lukiolaisten liitto.

Lisätietoa Talousgurusta ja ilmoittautuminen