Korpilahdelta kasiluokkien taidokkaimmat taloussankarit

Voittajajoukkue palkittiin konfettien sataessa! Joukkueessa kilpailivat Saana Hulkko (vas.), Miso Saarinen, Otto Pinomäki, Onni Seppälä ja Ida-Maria Tapper. Kuva: TAT/Iiro Rautiainen

Kahdeksasluokkalaisille suunnatun Taloussankari-kilpailun on voittanut Korpilahden yhtenäiskoulusta tuleva joukkue. Finaalissa joukkueiden piti muun muassa pohtia tarjousten kannattavuutta, asuntolainan ottamiseen liittyviä päätöksiä ja sitä, miksi eri puolilla Suomea asunnot ovat eri hintaisia. Muut mitalisijat menivät Lempäälään Hakkarin kouluun. Kyseessä on Suomen ensimmäinen yläkoululaisille suunnattu taloustaitoihin keskittyvä joukkuekilpailu.

​Läpi syksyn käynnissä ollut kahdeksasluokkalaisille suunnattu taloustaitokilpailu huipentui tänään Nordean pääkonttorilla Vallilassa järjestettyyn Taloussankari-finaaliin.

”Työskenneltiin yhdessä tosi hyvin”, selittää voittajajoukkueen Saana Hulkko joukkueen menestymisen avaimia.

Talousankari-sininen joukkue.jpg
Finaalissa tehtävät olivat monipuolisia. Kuva: TAT/Iiro Rautiainen.

”Käytiin ennen tänne tuloa opettajan kanssa yhdellä tunnilla talouteen liittyviä tehtäviä läpi. Jäihän tästä nyt hyvä fiilis!” totesi samaan joukkueeseen kuulunut Onni Seppälä. Voittajajoukkueen jäsenet kertoivat, että heillä on valinnaisena aineena koulussa yrittäjyyteen liittyvä kurssi, jonka yhteydessä he olivat pelanneet loppukilpailuun johtanutta Taloussankari-mobiilipeliä.

”Ei voi olla kuin ylpeä joukkueesta – fiksua porukkaa! Minun kunniakseni voi lukea ainoastaan sen, että kysyin luokalta, että mitä jos osallistuttaisiin”, sanoo voittajajoukkueen historian ja yhteiskuntaopin opettaja Juho Annala.

Kakkos- ja kolmossija Lempäälään – takana guruopettaja

Kilpailun hopea- ja pronssisijat menivät Lempäälään Hakkarin kouluun. Samasta koulusta pääsi viime keväänä 9.-luokkalaisten edustusjoukkue myös eurooppalaisen taloustaitokilpailun finaaliin, European Money Quiziin (EMQ) Brysseliin. Sekä Taloussankari-kisan menestyjiä että EMQ-kisaan lähetettyä luokkaa opetti Pate Nikulainen. Hän oli salaisuutensa suhteen vaatimaton:

”Oppilaat ovat motivoituneita ja taloudesta kiinnostuneita!”, Nikulainen totesi.

Taloussankarin loppukilpailuun valikoitui karsintojen kautta 10 viisihenkistä joukkuetta ympäri Suomen. Karsintavaiheessa joukkueet pelasivat läpi Taloussankari-pelin ja tuottivat aiheeseen liittyvän Instagram-videon. Taloussankari-loppukilpailu on suunniteltu yhdessä Nordeassa TET-harjoittelussa olleiden nuorten kanssa.

Talousankari-oranssi joukkue.jpg
Kuva: TAT/Iiro Rautiainen
Taloussankari-pelissä nuoret ovat päässeet kehittämään taloustaitojaan heille luontaisella tavalla – pelaamalla. Kilpailussa he pääsevät testaamaan pelissä ja koulussa oppimiaan taloustaitoja. Kilpailu kehittää myös tärkeitä tulevaisuuden työelämätaitoja: aloitteellisuutta ja yhteistyötä.

Taloussankari on TATin, Pörssisäätiön ja Nordean yhteistyössä kehittämä mobiilipeli, joka lanseerattiin vuoden 2018 syksyllä. Tähän syksyyn mennessä peliä on pelannut jo 25 000 pelaajaa ja peliä on pelattu myös muissa Pohjoismaissa.