Kysely: Vastuullisuus näyttää kiinnostavan sijoittajia harmillisen vähän

Kuva: Shutterstock
  • Naisista 39 ja miehistä 27 prosenttia haluaa varmuuden siitä, että omat sijoitukset ovat vastuullisesti hoidettuja.
  • Vastaajista 14 prosenttia ilmoittaa, ettei sijoituskohteen vastuullisuudella ole mitään merkitystä.
  • Luvut selviävät Nordean teettämästä kyselystä. Linkki Nordean tiedotteeseen jutun lopussa.

Sijoittajat ovat harmillisen vähän kiinnostuneita vastuullisuudesta, selviää Nordean kyselystä. Naisista 39 prosenttia haluaa varmuuden siitä, että omat sijoitukset ovat vastuullisesti hoidettuja. Miesten keskuudessa osuus on vain 27 prosenttia. 

14 prosenttia vastaajista ilmoittaa, että sijoituskohteen vastuullisuudella ei ole mitään merkitystä.

”Luvut yllättivät suuruudellaan. Olisin itse odottanut, että tietoisuus ilmastonmuutoksen vaikutuksista olisi vaikuttanut niin, että vastuullisuudella olisi merkitystä jo ihan kaikille sijoittajille. Ehkä sitä, miten kokonaisvaltaisesti sijoitusten vastuullisuus vaikuttaa myös esimerkiksi tuottoon, ei vielä ymmärretä riittävän laajalti”, kommentoi Nordean sijoituspalveluista vastaava johtaja Tanja Eronen tiedotteessa.

Ilmastonmuutos vaikuttaa sijoitusten tuottoon pitkällä aikavälillä. Esimerkiksi lisääntyvät sään ääri-ilmiöt, kuten tulvat ja kuivuus häiritsevät tuotantoa ja tekevät tuhoja, mikä heikentää talouskasvua.

”Vastuullisuus on nousemassa sijoittamisen megatrendiksi, ja yhä suurempi osa markkinoille virtaavasta uudesta rahasta kohdistuu tuotteisiin, joissa vastuullisuus on osa sijoituspolitiikkaa. Tuore tutkimuksemme ja toisaalta kysely osoittavat kuitenkin, että vielä on tehtävää tietoisuuden lisäämisessä”, Eronen toteaa.

Kyselytutkimuksen Nordealle toteutti internetpaneelina Kantar TNS touko-kesäkuussa, ja siihen vastasi yli tuhat 18–79-vuotiasta suomalaista.