Maailman suurimman etäTETin osallistujatavoitteena yli 6000 nuorta

Kuva: Nuorten yrittäjyys ja talous NYT
  • Finanssiala ry on jäsenyrityksineen jo kolmatta kertaa mukana Maailman suurimmassa etäTETissä, joka järjestetään 6.–10.11.2023.
  • Ensimmäinen, usean toimialan yhteinen Maailman suurin etäTET oli marraskuussa 2021. Keväällä 2021 finanssiala järjesti oman koko viikon kestäneen etäTETin. Aiemmin etäTETiä on järjestänyt muun muassa Nordea.
  • EtäTET-viikko alkaa finanssialan päivällä maanantaina 6. marraskuuta.
  • Viikon tarkoituksena on tarjota omaa tulevaisuuttaan suunnitteleville nuorille mahdollisuus tutustua työelämään ja eri aloihin. Tapahtuma kannustaa nuoria löytämään omia vahvuuksiaan.
  • Finanssialan yhtiöistä mukana ovat Danske Bank, Ilmarinen, LähiTapiola, Nordea, OP Ryhmä, POP Pankki, SEB, S-Pankki ja Varma.
  • Tapahtumaan osallistuu aikaisempien vuosien tapaan tuhansia kahdeksas- ja yhdeksäsluokkalaisia sekä lukiolaisia eri puolilta Suomea – tänä vuonna mukaan tavoitellaan ennätysmäärää nuoria!

Maailman suurin EtäTET on Nuorten yrittäjyys ja talous NYTin koordinoima tapahtuma, johon vuonna 2023 osallistuvat Finanssialan lisäksi Kaupan liitto, Kemianteollisuus, Energiateollisuus, MaRa ja Palta.

Finanssiala ry (FA) osallistuu jo kolmatta kertaa Maailman suurimpaan etäTET-tapahtumaan yhdessä jäsenyritystensä kanssa. Vuonna 2022 Talous ja nuoret TATin koordinoimaan tapahtumaan osallistui ennätykselliset 6 000 nuorta ja tänä vuonna osallistujia odotetaan jopa aikaisempaa enemmän. Vetovastuu Maailman suurimmasta etäTETistä on tänä vuonna ensimmäistä kertaa Nuorten yrittäjyys ja talous NYTillä, joka aloitti toimintansa vuoden 2023 kesäkuussa Talous ja nuoret TATin ja Nuori yrittäjyys ry:n yhdistymisen myötä.

EtäTET-viikko antaa nuorille tilaisuuden tutustua työelämän tarjoamiin monipuolisiin ja mielenkiintoisiin mahdollisuuksiin. Nuoria kannustetaan tutustumaan rohkeasti eri toimialoihin, jotta tulevaisuudessakin työelämän eri aloilta löytyy osaavia tekijöitä.

Tänä vuonna Maailman suurimmassa etäTETissä toimialojen arkeen tutustutaan ensimmäistä kertaa TV:stä tuttujen ohjelmakonseptien kautta. Finanssialan päivässä työeläkeyhtiöt, pankit ja vakuutusyhtiöt tulevat tutuiksi omilla TV-ohjelmapaikoillaan Salattujen työelämien, The Voice of työelämää, Vain työelämää ja Työkylässä kautta. Luvassa on monipuolista ohjelmaa ja päivän aikana osallistujat hahmottavat, millaista työelämä finanssialalla on ja millaista osaamista alalla tarvitaan nyt ja tulevaisuudessa.

”EtäTET on loistava väylä nuorten tavoittamiseen ja on hienoa, että saamme taas olla mukana kertomassa finanssialan monipuolisista työmahdollisuuksista suurelle joukolle nuoria. Päivä tarjoaa mahdollisuuden nähdä finanssialaa monista näkökulmista, kun yhtiöt kuljettavat mukanaan ihan sinne arkeen!”, sanoo FA:n yhteiskuntasuhde- ja vastuullisuuspäällikkö Pirita Ruokonen.

Työmahdollisuuksia, jotka sopivat erilaisiin vahvuuksiin ja intohimoihin

Finanssialan päivän ohjelmasta etäTETissä vastaa Finanssiala ry:n lisäksi joukko alan yhtiöitä. Mukana ovat Danske Bank, Ilmarinen, LähiTapiola, Nordea, OP Ryhmä, POP Pankki, SEB, S-Pankki ja Varma. Alan etäTET-päivässä nuoret saavat mahdollisuuden tutustua alan yhtiöiden lisäksi myös näiden tekemään monipuoliseen työhön yhteiskunnan rattaiden pyörittämiseksi. Päivän aikana nähdään lukuisissa tehtävissä työskentelevien ihmisten jokapäiväistä työelämää ja kuullaan esimerkiksi vinkit työhakemuksen tekemiseen ja työhaastatteluun.

”Finanssialan palvelut ovat läsnä arjessamme vähän kaikkialla. Finanssiala on kuin verenkierto ja suurin osa ei huomaa sen olemassaoloa, mutta kaikki huomaisivat, jos sitä ei olisi. EtäTETissä ala ja sen tarjoamat työllistymismahdollisuudet tulevat EtäTETin kautta nuorille tutuksi riippumatta siitä, missä päin Suomea he elävät arkeaan ja käyvät koulua”, iloitsee Ruokonen.

Jäikö kysyttävää?

|

Ota yhteyttä aiheen asiantuntijaan

VAIKUTTAMINEN

Pirita Ruokonen

Yhteiskuntasuhde- ja vastuullisuuspäällikkö