Miltä näyttävät työelämän uudet käytännöt kuvina?

Finanssialalla on viimeksi kuluneen vuoden aikana otettu käyttöön uusia käytäntöjä, jotka parantavat työhyvinvointia ja tuottavuutta. Yritykset jakavat nyt poikkeuksellisella tavalla toisilleen tietoa omista hyvistä käytännöistään. Niistä on koostettu kaikille saatavilla oleva kuvakavalkadi ja esite.

​Kuvat kertovat yhdellä silmäyksellä, millaisia uusia työnteon tapoja tai käytäntöjä on otettu käyttöön. Kuvien lisäksi käytäntöjä ja niiden sisältöä sekä toteutustapaa avataan tarkemmin ”Sanoista tekoihin”- nimisessä esitteessä. Molemmat materiaalit löytyvät FK:n työelämän murrosta käsitteleviltä sivuilta.

”Joukossa on erilaisia käytäntöjä muun muassa lauantaityöstä, hajautetusta päätöksenteosta, digiajokortista, etätyöstä ja työkykyjohtamisesta. Käytäntöjen julkaisun tarkoitus on, että muut voivat ottaa käyttöön eri yhtiöissä hyväksi havaittuja käytäntöjä ja parantaa esimerkiksi työhyvinvointia!”, kertoo Finanssialan Keskusliiton tutkimuspäällikkö Tarja Kallonen.

Osa käytännöistä on ollut käytössä yhtiöissä jo pidempään.Käytäntöjä avaavassa esitteessä on käytännön tarkemman kuvauksen lisäksi sellaisen henkilön yhteystiedot, joka osaa antaa käytännöstä ja sen toteutuksesta lisätietoa.

Poikkeuksellista yhteistyötä Suomessa

Hyvät käytännöt ovat syntyneet osana Hyvinvoiva finanssiala -hanketta. Hankkeen tavoitteena oli finanssialan työhyvinvoinnin, tuottavuuden ja kilpailukyvyn lisääminen. Hankkeen lähtökohtana oli osapuolten halu oppia ymmärtämään alan voimakkaita muutoksia. Niistä keskeisimpinä tunnistettiin digitalisaatio ja asiakaskäyttäytymisen muutos.

”Hyvät käytännöt syntyivät yhtiöissä konkreettisina vastauksina hankkeessa tunnistettuihin ongelmakohtiin. Tällainen työnantaja- ja työntekijäliittojen välinen konkreettinen yhteistyö työelämän ja tuottavuuden parantamiseksi on Suomessa varsin poikkeuksellista”, Kallonen kertoo.

Sanoista tekoihin -kuvaesitys Powerpoint-muodossa
Sanoista tekoihin -esite lisätietojen antajineen