Missasitko euroehdokkaiden ilmastonmuutospaneelin? – katso tallenne

Paneeliin osallistuvat vihreiden Heidi Hautala, perussuomalaisten Olli Kotro, keskustan Mauri Pekkarinen, kokoomuksen Sirpa Pietikäinen, SDP:n Tuulia Pitkänen. Maanantaina 20.5. kello 14 alkava tilaisuus on avoin kaikille, ja sitä voi seurata suorana Finanssiala ry:n sivuilla.

Viime EU-vaalikausi oli merkittävä lähtölaukaus kestävän rahoituksen lainsäädännölle, mutta miten pitkälle päätökset kantavat? Missä määrin tarvitaan politiikkaa ohjaamaan rahoitusalan toimintaa, vai riittävätkö yritysten vapaaehtoiset toimet? Entä miten tehdyt päätökset vaikuttavat tavalliseen sijoittaja-asiakkaaseen? Näitä kysymyksiä ehdokkaat pääsevät paneelissa pohtimaan.

Sekä vakuutusala että koko finanssiala ovat keskeisessä roolissa taistelussa ilmastonmuutosta vastaan: vakuutusala riskin jakajana ja finanssiala suurena sijoittajana, omaisuudenhoitajana ja luotottajana. Tästä syystä suomalainen finanssiala haluaakin, että Suomi priorisoi EU-puheenjohtajakaudellaan unionin ilmasto- ja energiatavoitteita.

Tilaisuus järjestetään Helsingin Luonnontieteellisen museon Kimnaasi-salissa maanantaina 20.5. kello 14. Tilaisuuteen on vapaa pääsy.