Naiset rahoittavat kestävyysmurroksen? – SuomiAreenassa puhutaan kestävästä rahoituksesta

  • Finanssiala ry järjestää SuomiAreenassa yleisötilaisuuden kestävästä rahoituksesta. Tilaisuudessa julkaistaan myös FA:n kansalaiskyselyn tulokset.
  • Nuoret ja naiset ovat erityisen kiinnostuneita vastuullisesta sijoittamisesta.

SuomiAreenassa FA:n ”Raha puhuu vihreästi – naiset ja nuoret suunnannäyttäjinä?” -tilaisuus järjestetään tiistaina 12.7. kello 15–15.45 kauppakeskus Puuvillassa. Tilaisuudessa keskustelijoina ovat euroedustaja Alviina Alametsä (vihr.) sekä kansanedustajat Matias Mäkynen (sd.), Jouni Ovaska (kesk.), Lulu Ranne (ps.) ja Saara-Sofia Sirén (kok.). Päättäjien sparraajina ovat CLC:n toiminnanjohtaja Tuuli Kaskinen ja FA:n varatoimitusjohtaja Esko Kivisaari. Tilaisuuden juontaa Jasmin Hamid.

Finanssiala ry:n SuomiAreena-keskustelussa 12. heinäkuuta puhutaan kansalaisten mahdollisuuksista vaikuttaa sijoittamalla kestäviin kohteisiin. 

Yksittäisillä suomalaisilla on mahdollisuus omilla sijoituspäätöksillään ohjata rahavirtoja kestävää kehitystä edistäviin kohteisiin. Erityisesti naiset ja nuoret ovat ottaneet tärkeän roolin kestävyysmurroksen rahoittamisessa. Myös finanssiala on mukana kirittämässä ilmastokriisiin vastaamista rahoittamalla kestävää kehitystä ja jakamalla riskejä.  

Kestävään sijoittamiseen kannustamisessa on tärkeää puhua tavallisen suomalaisen näkökulmasta: miten kannustaa paitsi sijoittamaan, sijoittamaan myös vastuullisesti? Vastuullisen kohteen valinta ei ole helppoa, miten siinä voitaisiin auttaa? Omassa SuomiAreena-tilaisuudessaan Finanssiala julkaisee tuoreen kansalaiskyselyn tuloksia suomalaisten innosta sijoittaa vastuullisesti.  

”Lavalle on koottu hyvä kattaus päättäjiä. Haluamme konkreettisia ratkaisuja kestävyysmurrokseen ja vihreän siirtymän toteuttamiseen paitsi yksilötasolla, myös lainsäädännön näkökulmasta laajemmin”, tilaisuuden juontaja, sijoittaja ja näyttelijä Jasmin Hamid kertoo. 

Sääntelyllä on myös merkittävä rooli oikeudenmukaisen siirtymän kirittämisessä. Kaiken sääntelyn vaikutukset vihreään ja oikeudenmukaiseen siirtymään on arvioitava, jotta ei estetä tai hidasteta rahoitusta ja uusia innovaatioita tahattomasti. Kannustimet toimivat pakkoa paremmin. 

”Tällaisten kysymysten ratkaisuun on 45 minuuttia aikaa sitten heinäkuussa”, Hamid toteaa.