Pärjäänkö omillani kun muutan kotoa?

Miten rahojen riittävyyttä voisi testata? Kannattaako velkaa ottaa vai välttää? Itsenäistyvän nuoren päässä voi liikkua useita kysymyksiä raha-asioista – tai sitten ei edes sitä yhtä ainutta. Pohdintojen tueksi on laadittu ajatuksia herättävä Puhu rahasta -tehtäväkirja.

Puhu rahasta -tehtäväkirjassa paneudutaan arjen raha-asioihin pohdintatehtävien, esimerkkien ja tarinoiden kautta. Sen tehtäviä voi tehdä joko yksin tai ohjaajan tai muun henkilön kanssa. Tehtävät alkavat konkreettisilla esimerkeillä kulutuksesta ja rahankäytöstä ja etenevät oman talouden suunnitteluun.

Ohjeita on myös veloista selviämiseen ja tilanteeseen, jossa rahat eivät tahdo riittää. Tehtäväkirjaan on myös koottu erilaisia lisämateriaaleja tai tietopaketteja rahankäytöstä.

Puhu rahasta -tehtäväkirjan on tehnyt Nuorisoasuntoliiton Mun talous -osahanke ja Oulunseudun Nuorisoasuntoyhdistys ry. Puhu rahasta -tehtäväkirja on laadittu aiemmin ilmestyneen Puhu rahasta -oppaan rinnalle. Se on suunnattu apuvälineeksi ammattilaisille, jotka työskentelevät nuorten ylivelkaantumisongelmien ja taloudellisen lukutaidon parantamisen varassa.