Pitkäjänteistä säästämistä ilman tarkkaa tavoitetta

Opiskelija Aaro Hyytiäinen sijoittaa opintolainasta säästyneet rahat erilaisiin rahastoihin. Kuva: Sami Piskonen

Kansankapitalismi – hyvän ja pahan päivän varalle on Finanssiala ry:n viestinnällinen teemakampanja. Julkaisemme kanavissamme säästämiseen ja sijoittamiseen liittyviä sisältöjä, joissa käsittelemme muun muassa rahastosijoittamista, vakuutussäästämistä ja eläkeikään varautumista.

“Opintolainasta jäi sen verran käteen, että päätin sijoittaa sen, enkä jättää sitä tilille seisoskelemaan. Aloitin rahastosäästämisen tammikuussa

Siirsin koko summan sivuun muista rahoista, ja sen jälkeen olen siirtänyt siitä kerran kuussa 50 euroa yhteen rahastoon ja 50 euroa toiseen ja välillä myös pienempiä summia muutamaan muuhun rahastoon.

Aluksi pohdin suoria osakesijoituksiakin, mutta näin pienillä summilla se ei tunnu mielekkäältä. Lueskelen kyllä blogeja, jotta oppisin lisää sijoittamisesta. Omia sijoituksiani käyn katsomassa ehkä kerran viikossa.

Minulla on tavoitteena pitkäaikainen säästäminen ilman tarkkaa tavoitetta. Toivon, että joskus vuosien kuluttua summa olisi kasvanut ihan huomattavaksi.

Opintoni kestävät neljä vuotta, ja aloitin juuri kolmannen vuoden. Perustin myös hiljattain yrityksen muutaman opiskelukaverin kanssa. Kun se pääsee kunnolla vauhtiin, pääsemme nostamaan palkkaa ja voin sijoittaa myös siitä. Kun opinnot päättyvät ja saan vähän vakituisempia tuloja, aion avata myös asp-tilin.”

Aaro Hyytiäinen, 21, opiskelija, Lahti

Juttu on julkaistu myös Helsingin Sanomien Ideat-liitteessä.