Poliittinen lakko sulkee pankkikonttoreita torstaina – FA:n Ahosniemi pitää maan hallituksen painostamista toimialan kautta kohtuuttomana

Poliittinen lakko sulkee useiden pankkien ja vakuutusyhtiöiden konttorit. Myös puhelinpalvelut saattavat ruuhkautua.
  • Hallituksen työmarkkinatoimia vastustava lakko vaikuttaa pankkien ja vakuutusyhtiöiden palveluihin 1.2.2024.
  • Useat pankkien ja vakuutusyhtiöiden konttorit ovat kiinni ja puhelinpalvelut saattavat ruuhkautua.
  • Finanssiala ry on pettynyt, että Ammattiliitto Pro otti alan lakkoon mukaan, vaikka rahoitus- ja vakuutusalalla on hyvä ja pitkä yhteistyökulttuuri sekä vahva sopimisen perinne.

Poliittinen lakko torstaina 1.2.2024 vaikuttaa laajasti pankkien ja vakuutusyhtiöiden palveluihin. Useiden pankkien konttorit ovat lakkopäivänä kiinni ja puhelinpalveluissa saattaa olla ruuhkaa.

Käteisautomaattinostot, kortti- ja mobiilimaksaminen sekä verkkopankkipalvelut toimivat näillä näkymin normaalisti. Käteistä voi nostaa niissä kaupoissa, jotka tarjoavat käteisen nostopalvelua. Palveluissa saattaa kuitenkin esiintyä häiriöitä, ja niiden korjaaminen voi lakon aikana kestää tavanomaista kauemmin.

Finanssiala ry:n toimitusjohtaja Arno Ahosniemi on pettynyt siihen, että Ammattiliitto Pro ulotti lakon myös rahoitus- ja vakuutusalalle.

”Meillä rahoitus- ja vakuutusalalla on hyvä ja pitkä yhteistyökulttuuri sekä vahva sopimisen perinne, joten maan hallituksen painostaminen toimialamme kautta on kohtuutonta. Kärsijöiksi ja maksajiksi joutuvat tavalliset kansalaiset ja yritykset.”

Ahosniemi korostaa, että kun työehtosopimus on voimassa, työrauha on taattava puolin ja toisin.

Ennen pankkiin tai vakuutusyhtiöön lähtöä kannattaa siis tarkistaa, että konttori on varmasti auki. Pääsääntöisesti aukiolo selviää pankin verkkosivuilta.

Huijarit eivät lakkoile

Lakon kaltainen poikkeustilanne saattaa innostaa myös huijareita, ja epäilyttäviin yhteydenottoihin kannattaa kiinnittää erityistä huomiota.

”Poikkeustilanne on otollinen hetki lähettää vaikkapa pankkitunnuksia kalasteleva huijausviesti jonkinlaisella verukkeella. Kannattaa muistaa poikkeusaikanakin, että pankki tai viranomainen ei koskaan kysele pankkitunnuksia tai maksukortin numeroa viestillä. Viestien linkkejä ei myöskään kannata avata”, Ahosniemi muistuttaa.

Kokosimme listan pankkien ja vakuutusyhtiöiden lakkotiedotteista. Lista päivitetty 31.1. kello 13.34

Jäikö kysyttävää?

|

Ota yhteyttä aiheen asiantuntijaan