Kynttilät presidenttien haudoilla symboloivat itsenäisyyttä ja sukupolvien välistä yhteyttä

Tänä vuonna kynttiläjuhlan teemana on Suomen 9. presidentti Mauno Koivisto, joka toimi presidenttinä kaksi perättäistä kautta 1982–1994. Kuva: Jussi Nukari / Lehtikuva
  • Suomen presidenttien haudoille sytytetään kynttilät itsenäisyyspäivän aattona maanantaina 5.12. Helsingin Hietaniemessä, Luumäellä ja Nivalassa.
  • Perinteisen kynttilävalaisun toteuttaa Suomen Nuorisoseurat ry.
  • Finanssiala ry on jälleen tukemassa kynttilävalaisua.

Tänä vuonna kynttiläjuhlan teemana on Suomen 9. presidentti Mauno Koivisto. Yksi keskeisiä tapahtumia Suomen historiassa oli, että Koiviston kaudella sinetöitiin päätös hakea Suomelle EU-jäsenyyttä kansanäänestyksen siivittämänä.

Myös suomalainen finanssiala on hyötynyt EU-jäsenyydestä monin tavoin. Yhteiset pelisäännöt, yhdenmukainen valvonta ja laadukas sijoittajansuoja turvaavat sen, että rahoitusmarkkinoiden vakaus ja luotettavuus Euroopassa on vahvalla pohjalla.

Koivisto oli 93-vuotiaana vanhimmaksi elänyt Suomen presidentti.

Kynttilöiden sytyttäminen presidenttien haudoille symboloi sukupolvien välistä yhteyttä ja yhdenvertaisuutta. Nuoret ovat mukana rakentamassa ja kehittämässä Suomea ja sen tulevaisuutta sekä maamme ja täällä asuvien ihmisten hyvinvointia.

Suomen Nuorisoseurat ry on valtakunnallinen nuorisotyötä tekevä sitoutumaton järjestö, jonka tehtävänä on tukea paikallisten nuorisoseurojen toimintaa.