Presidenttien hautojen itsenäisyyspäivän kynttilävalaisulla osoitetaan kiitollisuutta yhtenäistä kansakunnan rakentamista kohtaan

Kynttilöiden sytyttäminen presidenttien haudoille symboloi sukupolvien välistä yhteyttä ja yhdenvertaisuutta. Kuva on vuodelta 2015. Kuva: Martti Kainulainen / Lehtikuva
  • Suomen presidenttien haudoille sytytetään kynttilät itsenäisyyspäivän aattona tiistaina 5. joulukuuta Helsingin Hietaniemessä, Luumäellä ja Nivalassa.
  • Perinteisen kynttilävalaisun toteuttaa Suomen Nuorisoseurat ry.
  • Finanssiala ry on jälleen tukemassa kynttilävalaisua.

Kynttilävalaisun teemana on tänä vuonna Suomen seitsemäs presidentti Juho Kusti Paasikivi. Hän toimi presidenttinä 11.3.1946–1.3.1956. Paasikiven aika oli maan jälleenrakennuksen aikaa, jota leimasivat muun muassa rauhanneuvottelut, sotasyyllisyyskysymys, Pariisin rauhansopimus 1948, YYA-sopimus ja valvontakomission aika.

Kynttilöiden sytyttäminen presidenttien haudoille symboloi sukupolvien välistä yhteyttä ja yhdenvertaisuutta. Nuoret ovat mukana rakentamassa ja kehittämässä Suomea ja sen tulevaisuutta sekä maamme ja täällä asuvien ihmisten hyvinvointia.

Samalla muistutetaan nuorempien sukupolvien jatkuvasta jälleenrakennustehtävästä ja nuorisotyön merkityksestä maamme tulevaisuuden hyväksi.

Suomen Nuorisoseurat ry on valtakunnallinen nuorisotyötä tekevä sitoutumaton järjestö, jonka tehtävänä on tukea paikallisten nuorisoseurojen toimintaa.