Rakenteinen tieto hyötykäyttöön hankkeella

TALTIO-hanke on lähtenyt vauhdilla käyntiin. Sen tarkoituksena on edistää rakenteisen tiedon hyötykäyttöä. Finanssialan Keskusliitto on mukana edistämässä eKuitti-työtä.

​TALTIO kuuluu liikenne- ja viestintäministeriön kärkihankkeeseen Digitaalisen liiketoiminnan kasvuympäristö. Mukana on yli 20 organisaatiota, jotka ovat sitoutuneet edistämään rakenteisen tiedon käyttöä taloushallinnossa.

Finanssialan Keskusliiton kehityspäällikkö Pirjo Ilola johtaa eKuitti-työtä. Muita työryhmiä ovat Standardi, Integraatio, Tietovarasto ja Tilitoimistopalvelut. e-Kuittikuvaus verkkolaskulle on parhaillaan kommentointikierroksella ja löytyy FK:n Finvoice-sivuilta.

Verkkolaskut, tiliotteet ja kuitit sisältävät jo nyt paljon hyödyllistä tietoa. Suurin osa tiedosta täytyy kuitenkin syöttää taloushallinnon järjestelmiin käsin. TALTIO-hankkeessa edistetäänkin taloushallintojärjestelmien ja -ohjelmistojen välistä tiedonsiirtoa. Lisäksi tarkoituksena on rakentaa TALTIO-määrityksen mukainen tietovarasto sekä sitä hyödyntäviä sovelluksia.