Sairauskuluvakuutus täydentää julkista terveydenhuoltoa – vakuutuksia otettu jo 1,29 miljoonaa

Sairauskuluvakuutus mahdollistaa nopean hoitoon pääsyn omavalintaiseen tai vakuutusyhtiön suosittelemaan hoitolaitokseen. Kuva: Shutterstock
  • Sairauskuluvakuutusten määrä jatkoi kasvuaan vuonna 2022.
  • Vuoden lopussa 1 292 000 suomalaisella oli sairauskuluvakuutus.
  • Vakuutetuista yksityishenkilöistä 461 000 on lapsia, aikuisia on 553 000. 278 000:lla on yrityksen ottama vakuutus.

Sairauskuluvakuutus mahdollistaa nopean hoitoon pääsyn omavalintaiseen tai vakuutusyhtiön suosittelemaan hoitolaitokseen. Sen tarkoitus on täydentää julkisia terveyspalveluja, ja se korvaa muun muassa tutkimus- ja hoitokuluja sekä lääkärin määräämiä lääkkeitä.

Sairauskuluvakuutuksen ottaminen on hyvää henkilökohtaista varautumista. Vakuutuksenottajien tavoitteina on usein jonotuksen minimointi sekä vaivattomuus palvelujen käytössä.

”Terveydenhuollon vahvan perustan muodostaa verovaroin rahoitettu järjestelmä, jota yksityiset palvelut ja vakuutukset täydentävät. Yksityiset palvelut antavat myös tilaa julkisen järjestelmän kehittyä yhä paremmin kansalaisten tarpeita vastaavaksi”, sanoo Finanssiala ry:n johtava asiantuntija Päivi Luna.

Aikuisten yksityishenkilöiden ja yritysten ottamat vakuutukset ovat kasvaneet edellisvuodesta, mutta lasten vakuutusten lukumäärä on hieman laskenut.

”Prosentuaalisesti lapsista suunnilleen yhtä suuri osuus on vakuutettu kuin ennenkin. Lukumäärän lasku kertoo lasten osuuden vähenemisestä väestössä”, Luna huomauttaa.

Jäikö kysyttävää?

|

Ota yhteyttä aiheen asiantuntijaan