”Satuttiin pärjäämään, mutta nyt on prepattu” – Lempäälän nuoret Suomea edustamaan

8.-luokkalaiset Rasmus Suhonen ja Alisa Nevalainen eivät vielä ole hioneet yhteistä taktiikkaa finaaliin.
  • Eurooppalaisen talousosaamiskilpailun European Money Quizin (EMQ) finaali järjestetään Brysselissä perjantaina 19. huhtikuuta.
  • Suomen edustajiksi finaaliin lähtee Lempäälän Hakkarin koulun 8G-luokan kaksi parasta kisaajaa.

Suomesta finalistit valitaan talousosaamiseen liittyvän Zaldo-verkko-oppimateriaaliin kuuluvan lopputestin perusteella. Zaldo on maksuton talousoppimateriaali, jossa on kullekin vuosiluokalle soveltuvia sisältöjä neljännestä luokasta alkaen aina yhdeksänteen vuosiluokkaan asti. Finanssiala ry on kilpailua järjestävän Euroopan pankkiyhdistyksen (EBF) jäsen.

Lempääläisnuoret Alisa Nevalainen ja Rasmus Suhonen Hakkarin koulun 8G-luokalta edustavat Suomea eurooppalaisen talousosaamiskilpailun finaalissa.

”Enemmän tämä oli sivuosuma, että satuin pärjäämään niin hyvin, että pääsen edustamaan koko luokkaa”, sanoo Brysseliin lähtevä Alisa Nevalainen. Hän ei ole erityisesti syventynyt talousasioihin, vaan kuvailee mielenkiinnon kohteiden olevan erityisesti taiteellisella puolella. ”Tykkään erityisesti maalata ja piirtää!” Nevalainen kertoo.

Aisapari Rasmus Suhonen yllättyi niin ikään siitä, että oli luokkansa parhaimmistoa. ”Tuli positiivinen yllätys! Ihan mielenkiintoinen aihe kilpailussa kyllä”, hän toteaa. Suhonen harrastaa vapaa-ajallaan seinäkiipeilyä ja strategiapelien pelaamista, mutta kertoo etsivänsä talousasioista tietoa Youtubesta ja verkosta hakemalla aina silloin, kun jokin mielenkiintoinen aihe tulee vastaan.

Perjantaina 19.4. kisattava European Money Quiz eli EMQ on Euroopan pankkiyhdistyksen järjestämä kilpailu, jossa testataan finalistien talousosaamista ja nopeutta. Finaali käydään Kahoot-oppimisympäristöä hyödyntäen ja voittajat ratkaistaan monivalintakysymyksin. Finaalissa kysymykset liittyvät yleisesti talouteen.

Preppaustunnit takana ja edellisvuosien kysymykset käyty läpi

Kun tieto finaaliin pääsystä tuli, järjesti opettaja Pate Nikulainen finaaliin lähteville Nevalaiselle ja Suhoselle kertaustunteja. ”Olemme tehneet luokan kanssa Zaldo-materiaaleja myös seitsemännellä luokalla”, Nikulainen kertoo. ” Pidin Alisalle ja Rasmukselle kolme tuntia tukiopetusta kisan aiheista. Tarkoitus olisi vielä muistuttaa harjoittelusta yhteisessä whatsapp-ryhmässä ja laittaa sinne uusia materiaaleja.”

Aiempina vuosina European Money Quizissa olleita kysymyksiä Nikulainen on hyödyntänyt myös ysiluokkalaisille, jotka osallistuvat suomalaiseen 9.-luokkalaisille suunnattuun Taloustaito-kilpailuun.

Rasmus Suhonen kertoo jännittävänsä kilpailua. ”Vähän jännittää, mutta sen verran hieno kokemus, että ei sitä voi väliin jättää!” Ensimmäistä kertaa kouluun liittyvissä kilpailuissa oleva Alisa Nevalainen taas on luottavainen suomalaiskaksikon pärjäämisen suhteen. ”Riippuu siitä, miten hyvin muut ovat valmistautuneet!”

Jäikö kysyttävää?

|

Ota yhteyttä aiheen asiantuntijaan