Suomalaista hyvinvointia vastuullisuus ja avoimuus edellä – tutustu FA:n toimintakertomukseen ja lobbauksen avoimuustilinpäätökseen 2020!

Finanssiala ry (FA) on lobbauksessaan sitoutunut avoimuuteen. Kannatamme lainsäädännön valmisteluun ja budjettivallan käyttöön liittyvän vaikuttamistyön avoimuuden lisäämistä sekä kotimaassa että EU:ssa. Jo ennen 2023 lakiin pohjautuvan lobbauksen avoimuusrekisterin käyttöönottoa Suomessa FA on päättänyt avata omaa vuosittaista vaikuttamistyötään julkaisemalla avoimuustilinpäätöksen.

Suomalainen finanssiala haluaa luoda ja lisätä hyvinvointia kestävästi ja vastuullisesti. FA:n strategian mukaisesti vastuullisuus otetaan huomioon kaikessa FA:n edunvalvonnassa. Tämä on näkynyt erityisesti FA:n jäsenyritysten toimissa koronaviruspandemian aikana, kestävän rahoituksen teemoissa, talousosaamisen edistämisessä, talousrikollisuuden torjunnassa sekä FA:n lobbauksen avoimuuskäytän-nöissä. 

Suomen finanssiala kohtasi koronapandemian aikaansaaman kriisin vakavaraisena ja kykeni siten tukemaan asiakkaitaan monin eri tavoin. Kriisin keskellä Suomessa toimivat pankit ovat pystyneet luotottamaan maksuvaikeuksiin joutuneita kotitalouksia ja yrityksiä. Pankeilta muun muassa haettiin pandemian aikana yli 300 000 lainojen lyhennysvapaata, jotka lähes kaikki myönnettiin. 

Lue lisää FA:n vaikuttamistyöstä vuoden 2020 toimintakertomuksesta sekä FA:n lobbauksen avoimuustilinpäätökseen, jossa avataan sekä Helsingissä että Brysselissä tehtävää vaikuttamistyömme.  

Jäikö kysyttävää?

|

Aiheen asiantuntijat