Suomalaisten Taloussankari-peli kiinnostaa Tanskassa asti

Taloussankari on selaimessa pelattava peli.

Yläkoululaisille suunnattu talousaiheinen mobiilipeli on saavuttanut suursuosion. Viime keväänä julkaistulle Taloussankari-pelisivustolle oli alkusyksyyn mennessä kertynyt yli puoli miljoonaa käyntikertaa. Nyt pelin yhteydessä on ensi kertaa myös 8.-luokkalaisille suunnattu kilpailu.

​Nordean, Talous ja Nuoret TATin ja Pörssisäätiön yhdessä pelitalo 10Monkeysin kanssa suunnittelema Taloussankari-peli on julkaistu suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. Nuorten taloustaitoja kohentava peli on suunniteltu pelattavaksi osana oppitunteja.

”Pelin lataustiedoista näkyy, että sitä on pelattu jopa Tanskassa asti”, kertoo pelinteossa mukana ollut Nordean yhteiskuntavastuujohtaja Pirjo Kuusela. Pelin suosio on ollut tekijäkaartille erittäin iloinen yllätys.

Kännykällä pelattavaksi tarkoitettu peli on helposti lähestyttävä ja siinä käydään läpi muun muassa töiden tekoa, rahan lainaamista ja sijoittamista. Käyttöliittymältään peli muistuttaa hieman whatsapp-keskusteluja, joiden kautta päätyy pohtimaan erilaisia rahaan liittyviä valintoja.

8.-luokkalaisilla mahdollisuus kisata Taloussankarissa

Taloussankari-peliin on tänä syksynä liitetty ensi kerran 8.-luokkalaisille suunnattu joukkuekilpailu, johon voi osallistua arvioimalla peliä ja lähettämällä arvionsa videomuodossa Instagramin kautta.

Vaikka 8.-luokilla ei ole opetussuunnitelmassa yhteiskuntaoppia, voi peliä hyvin pelata eri aineiden oppitunneilla ja ottaa talousosaamisen osaksi opintoja yli oppiainerajojen.

”Nuorena on vitsa väännettävä myös taloustaidoissa. Siksi haluamme houkutella Taloussankari-kilpailulla nuoria tutustumaan talousasioihin ja innostumaan niistä. Peli on oiva väline saada nuoret oppimaan uutta ja kartuttamaan näin arjen taloustaitoja”, kommentoi Riikka Lehtinen, talous- ja työelämätaitojen asiantuntija TATista.

Kilpailuraati valitsee joulukuun 12. päivä Nordean pääkonttorilla järjestettävään loppukilpailutapahtumaan osallistuvat 8.-luokkalaisten joukkueet. Itse finaalitapahtuma koostuu toiminnallisista talousaiheisista rasteista ja kysymyksistä. Voittajajoukkue saa luokalleen palkinnoksi 10 tablettitietokonetta, pokaalin ja henkilökohtaiset stipendit.

Käy tutustumassa Taloussankariin ja siihen liittyvään kilpailuun