Superosaajilta talouden rautaisannos opettajille

“Olli Rehnin kaltaiset suuret nimet kiinnostavat”, kuului kahvipöydässä opettajille suunnatulla Talous tutuksi -kiertueella. Finanssialan ja yhteistyökumppaneiden vuosittain järjestämä kiertue tuo lukion ja peruskoulun opettajille mahdollisuuden saada päivityksen talousosaamisestaan ja tavata alan huippuasiantuntijoita.

”Kyllä se kova substanssi kiinnostaa, näiden koulutusten sisältö on aina ollut rautaista”, kommentoi opettaja Tomi Lehtola Paimion Vistan koulusta Talous tutuksi -kiertueen kahvitauolla Turussa. Aamupäivällä ohjelmassa on ollut Suomen Pankin johtokunnan jäsen Olli Rehnin puheenvuoro talouden ajankohtaisesta tilanteesta sekä pohdittu sijoittamisen strategioita ja talousopetuksen parhaita käytäntöjä.

”Koulutustarjontaa opettajille on paljon, mutta tämä on anniltaan parhaasta päästä”, jatkaa salolaisen Armfeltin koulun Antti Vainio.

Suomalaislasten taloustaidot punnitaan PISA-tutkimuksessa

Esitysten välissä pohdittiin myös Suomen tulevaa ensiosallistumista talouslukutaidon PISA-kokeisiin. Ne tarjoavat suomalaisnuorten talousosaamisesta kansainvälistä vertailutietoa parin vuoden päästä. Kokeet ovat ensi vuonna, tulosten saaminen kestää toista vuotta.

Opetushallituksen opetusneuvos Kristina Kaiharin mukaan PISA-kokeissa on kiinnostavaa nähdä, miten suomalaisnuoret pystyvät soveltamaan opetuksessa saatua talousosaamista käytäntöön.

”Meitä kiinnostaa kehittävä arviointi – ei niinkään se rankingluku sijoituksen itsensä vuoksi, vaan se, missä olemme hyviä ja mitä voisimme tehdä vielä paremmin”, Kaihari sanoo. Hän arvioi suomalaisnuorten talousosaamisen tason hyväksi.

”On eri asia, miten omiin taitoihin luotetaan. Siinä tullaan kenties suomalaiseen itsetuntokysymykseen. Olemme kuitenkin varsin hyviä!”