Taloussankariksi mobiilipelin avulla

Ensin mummon luokse tienaamaan ja lopulta sijoittamaan – niin kulkee pelaajan tie nuorille suunnatussa Taloussankari -pelissä. Pelissä pelaajalle ilmestyy viestejä äidiltä, mummolta ja kavereilta ikään kuin kännykän näytölle. Samalla pelaajan tekemät päätökset joko kartuttavat tai vähentävät tilin saldoa.

​”Nuoria kiinnostaa talousasiat, mutta me aikuiset helposti lyttäämme kiinnostuksen joko puhumalla taloudesta vaikeaselkoisesti tai totaalisesti vaikenemalla. Halusimme kehittää työkalun, jonka avulla nuori voi joko itsenäisesti tai ohjatusti koulussa käydä läpi oman talouden palasia ja oppia hahmottamaan kokonaiskuvaa, siksi kehitimme Taloussankari-pelin”, TATin talous- ja työelämäasiantuntija Riikka Lehtinen kertoo tiedotteessa.

Taloussankari-pelissä pelaaja pääsee elämään nuoren arkea ja tekemään valintoja omaan talouteen liittyen. Säästöjen lisäksi pelissä kartutetaan hyvinvointipisteitä.

Taloussankari-pelin ovat toteuttaneet ja taloussisällön suunnitelleet Taloudellinen tiedotustoimisto TAT, Nordea ja Pörssisäätiö. Teknisestä toteutuksesta on vastannut peliyhtiö 10monkeys. Peli on suunnattu noin 13–17-vuotiaille ja se on maksutta kaikkien pelaajien käytössä Taloussankari.fi-osoitteessa.

Jopa 90 prosenttia nuorista on sitä mieltä, että koulun tehtävä on opettaa taloustaitoja. Kuitenkin ainoastaan viidennes yläkoulun ja toisen asteen opiskelijoista kokee saavansa koulusta riittävän osaamisen taloudesta, selviää Nuorten talousosaaminen -tutkimuksesta.

”Etenkin peruskoulun rooli taloustaitojen opettamisessa on äärimmäisen tärkeä, sillä siellä tavoitetaan kaikki nuoret taustasta ja lähtötasosta riippumatta. Taloussankari sopiikin hyvin esimerkiksi yhteiskuntaopin tunneilla pelattavaksi. Peli tutustuttaa nuoret kiinnostavalla tavalla oman talouden eri teemoihin, kuten säästämiseen ja sijoittamiseen”, Pörssisäätiön toimitusjohtaja Sari Lounasmeri kommentoi.