Uusi maksuton toisen asteen talousoppimateriaali – pankit mukana

Kuva: TAT

Talous ja nuoret TAT tuottaa maksuttoman oman talouden hallinnan paketin toiselle asteelle. Digitaalista oppimateriaalia pilotoidaan keväällä, ja se on kaikkien ammatillisten oppilaitosten ja lukioiden vapaasti käytettävissä syksyllä 2021. Uutta pakettia ovat tuottamassa OP Ryhmä, Handelsbanken, Nordea ja Santander sekä muut bisneskurssien kumppanit .

​Oman talouden hallinnan materiaali on jatkossa osa TATin Bisneskurssien tarjontaa, kertoo TAT uutisessaan. Bisneskurssit ovat digitaalinen oppimateriaalipaketti yrittäjyydestä, työelämästä ja kansainvälisestä liiketoiminnasta. Valmiille oman talouden hallinnan materiaalille on ollut toisella asteella suuri tarve. ”Tehtävät liittyvät arkiseen elämään. Tehtävien osa-alueita on kuusi: tienaaminen, säästäminen, kuluttaminen, luotonotto, vakuuttaminen ja sijoittaminen”, kertoo TATin talousasiantuntija ja Bisneskurssien projektipäällikkö Päivi Pihlajamäki.

OP Ryhmä ja Handelsbanken ovat tulleet TATille kokonaan uusiksi kumppaneiksi taloudenhallinnan materiaalin tekoon. Muita uuden materiaalin teon pankkikumppaneita ovat Nordea ja Santander. Nordea on ollut Bisneskurssien tukijana niiden perustamisesta alkaen.

”Neljän eri pankin mukanaolo kertoo siitä, että nuorten oman talouden hallinnan taidot otetaan vakavasti. Yrityksissä on oikeasti halu saada nuoret oppimaan elämänhallinnan kannalta kriittisiä taitoja, jotta ihan kaikkea ei tarvitse oppia kantapään kautta. Tämä myös lisää uskottavuutta opiskelijoiden ja opettajien suuntaan”, Pihlajamäki toteaa TATin uutisen mukaan.
Bisneskurssien pitkäaikaisina kumppaneina ja tukijoina jatkavat mainittujen pankkien lisäksi Lidl ja Yksityisyrittäjäin säätiö.