Miten 15-vuotias kiinnostuu eläkeasioista? – Varman etäTET-päivänä ruoditaan työeläkettä ja tulevaisuuden työelämää

Nyt on menossa finanssialan etäTET-viikko.

EtäTETiin osallistuu 200 nuorta ympäri Suomen.

Viikon aikana nuoret tutustuvat laajasti finanssialan toimintaan ja ammattilaisten uratarinoihin.

Torstaina nuoria isännöi työeläkeyhtiö Varma.

Finanssiala tarjoaa ensimmäistä kertaa koko toimialan kattavan työelämään tutustumisjakson eli TETin etänä suomalaisille koululaisille ja opiskelijoille. Viikon ohjelma on jaettu viiden eri toimijan kesken. Mukana ovat Finanssiala ry, Danske Bank, Varma, OP ryhmä ja Nordea. Kukin toimija isännöi nuoria yhden päivän ajan.

Miten 15-vuotiaan saa kiinnostumaan eläkeasioista? Tehtävä ei ole helppo, sen myöntää Varman HR-partneri Pauliina Heiskanen. Varman etäTET-päivän keskeinen aihe on työeläke.

”Emme mene liikaa eläkejärjestelmän yksityiskohtiin, vaan olemme valinneet teemoja, jotka puhuttelisivat nuoria. Esimerkiksi se, että eläkettä alkaa kertyä jo 17-vuotiaana tehdyistä kesätöistä sekä tutkintoon johtavasta opiskelusta, koskettaa TETtiläisiä varmasti.”

Lisäksi nuoret pistetään pohtimaan eläkeasioita nimenomaan heidän omasta näkökulmastaan.

”Riittävätkö eläkkeet myös 50 vuoden kuluttua? Miten eläkkeet rahoitetaan? Kuka ne maksaa?” Heiskanen luettelee. ”Ja miten vastuullinen sijoittaminen liittyy tähän kaikkeen?”

Eläkeasioiden lisäksi eläkeyhtiö nostaa esiin työelämän: millainen on tulevaisuuden työelämä ja millaista osaamista siellä tarvitaan? Työelämä ehtii muuttua vielä moneen kertaan, ennen kuin nämä ysiluokkalaiset ja lukiolaiset ovat töissä.

”Haastamme TETtiläiset paitsi ennustamaan tulevaisuutta myös pohtimaan, mikä tekisi työstä sellaisen, että siellä jaksaisi ja viihtyisi mahdollisimman pitkään.”

Jäikö kysyttävää?

|

Aiheen asiantuntijat

Vaikuttaminen

Katja Repo

Kehitysjohtaja