Webinaari: Ilmastotalkoot – meidän kaikkien yhteinen savotta – seuraa suorana keskiviikkona 23.9.

Korona on mullistanut arkemme sekä Suomen ja muun Euroopan talouden odotettuakin nopeammin. Ilmastopolitiikka on noussut uuteen valoon. Pitäisikö meidän nyt luopua kunnianhimoisista ilmastotavoitteista vai kannattaisiko juuri nyt keskittyä erityisesti vihreään ja ilmastoystävälliseen elvytykseen? Näistä aiheista keskustellaan Finanssiala ry:n ja vastuullisen sijoittamisen foorumin Finsifin järjestämässä vihreän rahoituksen webinaarissa keskiviikkona 23.9.2020 klo 9 – 11.

Keskustelussa ovat mukana ympäristö- ja ilmastoministeri Krista Mikkonen, europarlamentaarikko Sirpa Pietikäinen sekä kestävän kehityksen tavoitteiden puolesta liputtavan Nuorten Agenda 2030 -ryhmän puheenjohtaja Laura Hildén. Puheenvuorossaan Krista Mikkonen avaa Suomen toimia kestävän rahoituksen ja vihreän elvytyksen edistämiseksi. Sirpa Pietikäinen puolestaan pohtii, löytyykö EU:lta johtajuutta vihreän ja kestävän rahoituksen edistämiseen. Laura Hildén arvioi omassa kommentissaan, riittävätkö suunnitellut toimenpiteet vai joutuvatko nuoret lopulta laskun maksajiksi.

Tilaisuudessa alustavat myös Suomen Pankin johtava vastuullisuusasiantuntija ja Finsifin hallituksen jäsen Anna Hyrske, vastuullisen sijoittamisen johtaja Hanna Kaskela Varmasta sekä kestävän rahoituksen johtaja Samu Slotte Danske Bankista.

Webinaarin avaa Finanssiala ry:n (FA) toimitusjohtaja Piia-Noora Kauppi. Moderaattorina toimii FA:n viestintä- ja yhteiskuntasuhdejohtaja Tuomo Yli-Huttula.

Tilaisuutta voi seurata suorana Youtubessa. Voit seurata tilaisuutta myös tästä: