Zaldo-kisan potti Iisalmeen – uusia talousoppimateriaaleja opettajille

Tänä vuonna yli 100 peruskoulun yläasteen 9-luokkaa osallistui Zaldo-taloustaitokisaan, voittoluokka löytyi Iisalmesta. Yläkoululaisten taloustaitojen parantamiseen tähtäävä Zaldo.fi on pelillinen oppimisaineisto, joka uudistuu ja saa ensi syksynä rinnalleen myös alakouluille suunnatun MiniZaldon.

Juhani Ahon koulun historian ja yhteiskuntaopin opettaja Minna-Maija Reinikainen iloitsee 9G-luokan arpaonnesta. ”Pelillisyys on hyvä tapa oppia ja innostaa nuoria talousasioihin. Sisällön yhteys arkielämään lisäsi myös kiinnostusta ja kilpailu houkutteli osallistumaan. Oppilaiden mielestä sivusto on hauska. Oppilaat saavat itse päättää mihin raha käytetään kouluvuoden päätteeksi.”

Zaldon 500 euron rahapalkinnon voittaja löytyi arvonnalla kaikkien oppimisympäristöä hyödyntäneiden ja siihen sisältyvän testin tehneiden rinnakkaisluokkien joukosta. Lista kymmenestä parhaiten sivuston taloustaitotestissä menestyneestä luokasta on uutisen lopussa.

Zaldo luo syksyllä nahkansa ja saa pikkusisaren

Talousopetuksen Zaldo-verkkosisältö uusiutuu syksyllä. Alakoulujen käyttöön avataan oma MiniZaldo, johon voi jo nyt käydä tutustumassa osoitteessa www.zaldo.fi. Uudistushankkeessa ovat mukana Nuori Yrittäjyys, FINEn Vakuutus- ja rahoitusneuvonta sekä Sitra.

”Uusien opetussuunnitelmien myötä talousasioiden opetus on saanut enemmän jalansijaa ja onneksemme myös tunteja alakouluissa. Hyville aineistoille on kova kysyntä ja kehitimme kumppaneidemme kanssa oman sisällön erityisesti 4–6 luokkien käyttöön”, Tarja Kallonen Finanssialan Keskusliitosta kertoo.

Taloustaitojen mahdollisimman varhainen oppiminen on varmin apu maksuhäiriöiden ehkäisyyn. Tähän työhön on kiinnitetty huomiota laajemminkin Euroopassa. Tällä viikolla vietetään Euroopassa talousosaamisen parantamiseen keskittyvää European Money Weekiä, eli rahaviikkoa. Siinä on mukana useita suomalaisia finanssiyhtiöitä omilla talousosaamista edistävillä hankkeillaan.

Lisätietoja Money Weekistä
Lisätietoja suomalaisten hankkeista Money Weekissä

Kilpailun kymmenen parasta luokkaa

Pakilan yläaste 9a, Helsinki
Mäntysalon yläaste 9a, Nurmijärvi
Merikosken yläaste 9b, Oulu
Saloisten yläaste 9d, Raahe
Mäntysalon yläaste 9b, Nurmijärvi
Olarin koulu 9d, Espoo
Karakallion koulu 9e, Espoo
Merikosken yläaste 9d, Oulu
Karakallion koulu 9b, Espoo
Kaustisen keskuskoulu vl. 7-9, Kaustinen