Zaldo toi luokkiin puheensorinaa – potit Nurmijärvelle ja Helsinkiin

Lasten ja nuorten talousosaamista käsittelevään verkko-oppimateriaaliin liitetyn arvontakisan voittaneet luokat ovat Nurmijärvellä ja Helsingissä. Kaikki luokat, jotka tekivät materiaaliin liittyvän loppukokeen, osallistuivat automaattisesti arvontaan.

200 euron arvoiset arvontapalkinnot menivät jutun kuvassa olevalle Lukkarin koulun 4B-luokalle Nurmijärvelle ja yläkoulun osalta Hiidenkiven peruskoulun 9AB-luokalle Helsinkiin. Luokkien opettajat olivat käyttäneet materiaalia paitsi opetuksessa, myös tehneet luokan kanssa kurssikokeeksi soveltuvan loppukokeen.
”Harjoittelimme pari kertaa luokassa ennen varsinaista kisaa. Silloin oli kova puheensorina, kun oppilaat pohtivat yhdessä ratkaisuvaihtoehtoja materiaalin talouspulmiin. Varsinaisessa kokeessa kaikki olivatkin yhtäkkiä ihan hiljaa ja keskittyivät omaan tekemiseen, vaikka olisi saanut keskustella”, 4B-luokkaa opettanut Anutiina Kerkkänen kertoo.
9AB-luokkia opettaneen Sami Kiisken mukaan materiaali soveltui parhaiten itseopiskeluun ja kertaustehtävien tekoon. Sivustolla on paljon erilaisia säästämiseen, budjetointiin ja vakuuttamiseen sekä sijoittamiseen liittyviä tehtäviä ja opetusmateriaalia.
200 euron keväisin ja syksyisin ylä- ja alakouluille arvottava palkinto toimii kannusteena luokille käyttää materiaalia ja suorittaa loppukoe. Luokka saa itse päättää, mihin rahat käytetään.
”Luokka äänesti rahojen käytöstä, ja pitsalla käynti voitti. Kakkoseksi jäi keilaus”, Kerkkänen kertoo 4B-luokan päätöksestä palkintorahojen käytön suhteen. Sami Kiiski ei ollut vielä niin varma rahojen loppusijoituksesta.
”Loppukeväästä on retki Linnanmäelle. Todennäköisesti rahat käytetään siellä”, Kiiski sanoo. Zaldosta on olemassa omat räätälöidyt versionsa kaikille luokka-asteille neljännestä luokasta yhdeksänteen. Materiaali on tarkoitettu opettajien tueksi taloustaitojen opetukseen. Sen käyttö on täysin maksutonta. Materiaalin tarjoavat Finanssiala ry, Nuori Yrittäjyys ry ja FINE Vakuutus- ja rahoitusneuvonta. Materiaalia ovat rahoittaneet myös Sitra ja Pörssisäätiö.