Zaldosta rahapotti peruskouluihin Ouluun ja Ulvilaan

Zaldo-taloustaitomateriaalia suorittaneiden peruskoululuokkien kesken arvotut 200 euron rahapalkinnot menivät Ulvilaan ja Ouluun. Zaldo on maksuton peruskoulujen talousopetuksen oppimisympäristö verkossa.

​Kaikkien Zaldo-testin 31.12.2018 mennessä suorittaneiden luokkien kesken arvottiin kaksi 200 €:n rahapalkintoa. Alakoulujen voittajaksi valikoitui Kaasmarkun koulun 5.–6. yhdistelmäluokka Ulvilasta.

”Oppilaat tekivät suurella innolla Zaldon harjoituksia ja joku oli kotona tehnyt jopa yläkoulun tehtäviä”, kertoo opettaja Jaana Rantavalli.

Yläkoulujen 200€ menee Ouluun Merikosken koulun 9D:lle.

”Koulumme ysiluokat ovat pääsääntöisesti ottaneet Zaldon positiivisesti vastaan. Oppimisympäristössä on helppo edetä ja kerrata oppitunneilla käytyjä asioita”, valottaa opettaja Hannu Okkonen.

Merikosken koulussa on käytetty Zaldoa aktiivisesti jo vuosia monella ysiluokalla, hyvällä menestyksellä.

”Tuore tutkimus suurimpien kaupunkien huono-osaisista kaupunginosista, joista suurin osa koulumme oppilaista myös tulee, ei ainakaan näy heidän urheilullisessa, taiteellisessa ja sosiaalisessa kyvykkyydessä. Fiksuja oppilaita, josta kertoo menestyminen Zaldo-testissä edellisenä vuonna”, Okkonen jatkaa.

Merikosken koulun 9d, Oulu, poseerasi rennosti voiton jälkeen.

Voittorahoilla kirpputorille ja luokkaretkelle

Hannu Okkonen ehdotti arvontarahojen käyttöön oppilailleen kierrätysteemaa. Niinpä Merikosken 9D lähtee 200€ mukanaan kirpputorille, jossa jokaisella on tietty määrä rahaa tehdä jokin ostos.

”Ostos voi olla hänelle itselleen arvokas tai sitten se voi olla rahallisesti arvokas. Oppitunnilla pohdimme heidän ostostensa matkaa valmistuksesta monien käsien kautta aina heidän luokseen, ja mietimme myös miten tuotteen arvo on tällä matkalla muuttunut. He kiinnostuivat tästä enemmän kuin esimerkiksi pitsan syömisestä”, Okkonen taustoittaa.

Ulvilassa suunnitelmat ovat vielä auki.

”Emme ole vielä keksineet rahoille käyttöä, mutta teemme mahdollisesti jonkun luokkaretken. Mahdollisesti suuntana on joku kaupunkimatka, kunhan saadaan vähän lisärahoitusta”, Rantavalli tuumii.

400€ tarjolla taas keväällä

Suosituille Zaldo.fi -verkkosivuille kirjattiin viime lukuvuonna peräti 230 000 vierailua ja yli 16 500 käyttäjää. Zaldoa tekevät yhteistyössä Finanssiala ry:n kanssa Nuori Yrittäjyys ry, FINE vakuutus- ja rahoitusneuvonta ja Pörssisäätiö.

Kevätlukukaudella jaossa on vielä toiset 400€. Arvonnassa ovat mukana kaikki ne ala- ja yläkoulujen luokat, joiden oppilaista vähintään kymmenen on suorittanut Zaldo-testin.