Teema: Finanssiala – Suomen digiverenkierto

Finanssipalvelut muodostavat Suomen digiverenkierron ytimen

  • Finanssiala on digitaalisissa palveluissa iso toimija. Jatkuvasti kehittyvät finanssipalvelut muodostavat Suomen digiverenkierron ytimen. ​ 
  • Finanssialan digipalvelut toimivat luotettavasti ja turvallisesti kellon ympäri uhkista huolimatta. ​ 
  • Ala haluaa viitoittaa tietä kohti eettisten periaatteiden mukaan toimivia digipalveluja. ​ 
  • Digitaalisten palveluiden sääntelyä luodaan nyt ja Finanssiala ry (FA) yhdessä jäsentensä kanssa on siinä asiantuntija. 

Pankit ja vakuutusyhtiöt Suomessa ovat digitalisaation edelläkävijöitä. Ne ovat kehittäneet valtavia tietojärjestelmiä ja virittäneet niitä vuosien varrella vauhdin lisäämiseksi sekä palveluiden ja turvallisuuden parantamiseksi. Verkkopankkia on seurannut mobiilipankki, mobiilipankkia uudet maksuvälineet. Työ ja pöhinä finanssitalojen kehitystiimeissä jatkuu.

Finanssialan digitalisaatioon kohdistuu juuri nyt mittava määrä erilaisia sääntelyhankkeita. EU-komissio julkaisi syyskuussa 2020 Digital Finance -strategian. Sen myötä komissio ehdottaa lukuisia toimenpiteitä, jotka liittyvät digitaalisten sisämarkkinoiden toiminnan parantamiseen, teknologiainnovaatioiden tukemiseen, finanssialan datan avaamiseen sekä digitalisaatiosta aiheutuvien riskien ja haasteiden tunnistamiseen.

Digitaalisuutta vastuullisesti hyödyntämällä finanssiala voi tuottaa asiakkaille ja yhteiskunnalle parempia ja edullisempia palveluita. Tätä kautta ala voi saada merkittävästi lisää uutta kilpailuetua, tehokkuutta ja toimintamahdollisuuksia.

Suodata

Aiheen kaikki sisällöt