Finanssiala SuomiAreenalla 2022

  • Finanssiala ry:n SuomiAreena-keskustelussa 12.7.2022 puhuttiin kansalaisten mahdollisuuksista vaikuttaa sijoittamalla kestäviin kohteisiin. Katso tilaisuuden tallenne tästä.

Rullaa alemmas lukeaksesi lisää molemmista tilaisuuksista!

Finanssiala ry:n SuomiAreena-keskustelussa 12. heinäkuuta 2022 puhuttiin kansalaisten mahdollisuuksista vaikuttaa sijoittamalla kestäviin kohteisiin. 

Yksittäisillä suomalaisilla on mahdollisuus omilla sijoituspäätöksillään ohjata rahavirtoja kestävää kehitystä edistäviin kohteisiin. Erityisesti naiset ja nuoret ovat ottaneet tärkeän roolin kestävyysmurroksen rahoittamisessa. Myös finanssiala on mukana kirittämässä ilmastokriisiin vastaamista rahoittamalla kestävää kehitystä ja jakamalla riskejä.  

Kestävään sijoittamiseen kannustamisessa on tärkeää puhua tavallisen suomalaisen näkökulmasta: miten kannustaa paitsi sijoittamaan, sijoittamaan myös vastuullisesti? Vastuullisen kohteen valinta ei ole helppoa, miten siinä voitaisiin auttaa? Omassa SuomiAreena-tilaisuudessamme julkaisemme tuoreen kansalaiskyselyn tuloksia suomalaisten innosta sijoittaa vastuullisesti. 

Sääntelyllä on myös merkittävä rooli oikeudenmukaisen siirtymän kirittämisessä. Kaiken sääntelyn vaikutukset vihreään ja oikeudenmukaiseen siirtymään on arvioitava, jotta ei estetä tai hidasteta rahoitusta ja uusia innovaatioita tahattomasti. Kannustimet toimivat pakkoa paremmin.  

Tilaisuuden puhujat:

 • euroedustaja Alviina Alametsä (vihr.)
 • kansanedustaja Matias Mäkynen (sd.),
 • kansanedustaja Jouni Ovaska (kesk.),
 • kansanedustaja Lulu Ranne (ps.)
 • kansanedustaja Saara-Sofia Sirén (kok.)
 • CLC:n toiminnanjohtaja Tuuli Kaskinen
 • FA:n varatoimitusjohtaja Esko Kivisaari
 • sijoittaja Jasmin Hamid – keskustelun juontaja

Finanssiala ry järjesti SuomiAreenassa yleisötilaisuuden kestävästä rahoituksesta. Tilaisuudessa julkaistiin myös FA:n kansalaiskyselyn tulokset. Katso tallenne tilaisuudesta täältä.

Etlan keväällä 2022 julkaistusta tutkimusraportista käy selville, että liian harvalla on henkivakuutus. Järjestimme aiheesta keskustelun lounaan merkeissä.

Etlan selvityksessä vain noin kymmenellä prosentilla suomalaista oli vähintään yksi kuoleman varalta otettu henkivakuutus. Huoltajan kuolemasta aiheutuvan henkivakuutusturvan vajeeksi Etla laski keskimäärin 65 000–70 000 euroa henkilöä kohti.

Turvaa rakkaimpasi – kun minä lähden, mitä läheisille käy? -tilaisuuden aloituspuheenvuoron pitää Finanssiala ry:n toimitusjohtaja Piia-Noora Kauppi. Finanssiala ry:n hallituksen puheenjohtaja Juha Koposen puheenvuorossa käydään läpi finanssialan ajatuksia varautumisesta hyvien ja pahojen päivien varalle. Etlan tutkimusjohtaja Tero Kuusi avaa omassa puheenvuorossaan keväällä 2022 Finanssiala ry:n toimeksiannosta toteutetun Henkivakuutusvaje Suomessa -tutkimuksen tuloksia. Kuulemme myös OP-Henkivaakutuksen toimitusjohtajan Sari Heinosen sekä Finanssiala ry:n varatoimitusjohtajan Esko Kivisaaren ajatuksia tutkimuksesta.

Tilaisuuden ohjelma:

 • Tervetulosanat – Piia-Noora Kauppi, toimitusjohtaja Finanssiala ry
 • Varautumisemme hyvän ja pahan päivän varalle – Juha Koponen, Finanssiala ry:n hallituksen puheenjohtaja
 • Suomessa henkivakuutusvaje: vain murto-osalla kotitalouksista on elintason säilyttävä henkivakuutus huoltajan kuoleman varalle – Tero Kuusi, tutkimusjohtaja Etla
 • Miksi vakuutamme irtaimiston paremmin kuin itsemme? – Sari Heinonen, toimitusjohtaja OP-Henkivakuutus

Lounastilaisuus järjestetään Caffé Localen tiloissa osoitteessa Yrjönkatu 12, 28100 Pori. Tästä linkistä pääset ilmoittautumaan 10.7. mennessä. Lisätietoja voi kysellä yhteiskuntasuhteiden asiantuntijalta emilia.peikola@finanssiala.fi, 050 555 2488.