3849 nuorta osallistuu etäTETiin marraskuussa

Maailman suurin etäTET

Kollaasi nuorista ammattilaisista valkoisella taustalla, joukossa eri sukupuolia ja eri näköisiä ja kokoisia ihmisiä.
  • Viikon tarkoituksena on tarjota omaa tulevaisuuttaan suunnitteleville nuorille mahdollisuus tutustua työelämään ja eri aloihin. Tapahtuma kannustaa nuoria tutustumaan omiin kiinnostuksenkohteisiinsa ja löytämään omia vahvuuksiaan.
  • Finanssialalta mukana ovat Nordea, OP Ryhmä, Danske Bank, Varma ja Ilmarinen.
  • Finanssiala työllistää Suomessa noin 33 000 ihmistä. Alalle kaivataan monipuolista osaamista juridiikasta asiakaspalveluun, IT-osaamiseen ja moniin muihin tehtäviin.

EtäTET on Talous ja nuoret TAT:n koordinoima tapahtuma, johon osallistuvat Finanssialan lisäksi Teknologiateollisuus, Kemianteollisuus, Palta ja Kaupan liitto. EtäTET järjestetään 22.-26.11.2021. Mukana on 8.- ja 9.-luokkalaisia sekä lukiolaisia eri puolilta Suomea.

Lähes neljätuhatta oppilasta 98:sta eri koulusta ympäri Suomen osallistuu maailman suurimpaan etäTETiin 22.–26. marraskuuta 2021. Finanssiala (FA) osallistuu etäTETiin yhdessä jäsenyritystensä kanssa ja pääsee starttaamaan viikon heti maanantaina.

”Odotamme jo innolla etäTETiä ja tuhansien nuorten tapaamista. Haluamme rohkaista ja kannustaa nuoria tutustumaan ennakkoluulottomasti ja uteliaasti erilaisiin aloihin”, FA:n kehitysjohtaja Katja Repo hehkuttaa.

Oppilaat pääsevät tutustumaan finanssialaan FA:n lisäksi Danske Bankin, Ilmarisen, Nordean, OP Ryhmän ja Varman kanssa. Finanssialan päivän aikana tutustutaan työhön pankissa, kuullaan uratarinoita ja saadaan vinkkejä finanssialan urapolulle pääsemiseen. Iltapäivällä oppilaat pääsevät tekemään ryhmätöitä esimerkiksi shoppailusormuksen, rahanpesun estämisen ja vastuullisuuden parissa.

”Finanssialalla on tarjolla monenlaisia duuneja, joten etäTET on mainio tapa näyttää nuorille, mitä kaikkea alalla on tarjota. Haluamme myös näyttää, että töitä on tarjolla monenlaisille osaajille. Yhtä ainoaa polkua ei ole olemassa”, Repo sanoo.

Finanssiala oli aiemmin tänä vuonna mukana järjestämässä TAT:n kanssa ensimmäistä koko viikon etäTETiä. Huhtikuussa järjestetty etäTET-viikko keskittyi finanssialaan ja mukana oli useita alan yrityksiä esittelemässä työelämää ja urapolkuja finanssialalle. Tämän syksyn maailman suurimmassa etäTETissä mukana ovat myös Kaupan liitto, Teknologiateollisuus, Palta ja Kemianteollisuus.

Jäikö kysyttävää?

|

Ota yhteyttä aiheen asiantuntijaan

Vaikuttaminen

Katja Repo

Kehitysjohtaja