Arno Ahosniemi: Maan hallituksen politiikan protestoimista ei pidä viedä työpaikoille

Poliittisten työtaistelutoimien kärsijöinä ovat asiakkaat sekä yritykset ja niiden työntekijät, muistuttaa Finanssiala ry:n toimitusjohtaja Arno Ahosniemi.
  • Finanssiala ry:n (FA) toimitusjohtaja Arno Ahosniemi on pettynyt, että Ammattiliitto Pro aikoo järjestää poliittisen mielenilmauksen vakuutus- sekä ICT-aloilla.
  • Mielenilmaus toteutetaan tunnin mittaisena ulosmarssina perjantaina 27.10. klo 15:00–16:00.
  • Mielenilmauksella Pro protestoi maan hallituksen työelämäuudistuksia.

”Poliittiset mielenilmaukset kuuluvat luonnollisena osana demokratiaan, mutta nyt kyse on ulosmarssista toimialalla, jossa on voimassa oleva työehtosopimus. Poliittiset työtaistelutoimet istuvat huonosti työyhteisöjen arkeen. Maan hallituksen politiikan protestoimista ei pidä viedä työpaikoille. Niille toimille ovat muut areenat. Poliittisten työtaistelutoimien kärsijöinä ovat asiakkaat sekä yritykset ja niiden työntekijät”, Ahosniemi muistuttaa.

Ahosniemen mielestä poliittiset protestoinnit työpaikoilla ovat vahva osoitus siitä, että hallituksen työrauhalainsäädännön uudistus on kiireellinen ja erittäin tarpeellinen.  

”Finanssialalla on ollut perinteisesti hyvä sopimisen ja yhteistyön kulttuuri työntekijä- ja työnantajaosapuolten välillä. Toivottavasti tällaiset poliittiset mielenilmaukset ja ulosmarssit eivät heikennä tätä kulttuuria”, Ahosniemi toteaa.

Finanssiala ry:n jäsenyrityksissä noudatetaan sekä vakuutus- että rahoitusalan työehtosopimuksia, joiden käytännön työehtoneuvotteluista ja -sopimuksista vastaa Palta ry. Finanssialan työelämän kehittäminen ja siihen liittyvä ennakointityö tapahtuvat FA:n, Paltan ja työntekijäliittojen kanssa yhteistyössä.

Jäikö kysyttävää?

|

Ota yhteyttä aiheen asiantuntijaan