Fatim Diarra vakuutusväelle: “Töihin ei tarvita klooneja vaan kokoelma Avengers-elokuvan supersankareita”

Jokaisen hyvän johtajan tulisi tunnistaa omat etuoikeutensa liittyivätpä ne sitten esimerkiksi sukupuoleen, seksuaaliseen suuntautumiseen, alkuperään tai ulkoisiin piirteisiin, kansanedustaja Fatim Diarra (vihr.) muistutti yleisöä. Kuva: Timo Marttila
  • Moninaisuus työpaikalla auttaa laajentamaan ajattelua ja tuo paremman lopputuloksen, muistuttaa kansanedustaja ja Naisasialiitto Unionin puheenjohtaja Fatim Diarra.
  • Globaalissa taloudessa kilpailukyvyn ylläpito edellyttää parhaiden osaajien palkkaamista. Parhaat osaajajoukot koostuvat mahdollisimman monipuolisista jäsenistä.

Diarra puhui vakuutusalan kattojärjestön Insurance Europen vuosikonferenssissa 30.5.2024. Konferenssi kokosi Helsinkiin yli 300 vakuutusalan johtajaa ja asiantuntijaa.

”Moninaisuus työpaikalla auttaa laajentamaan ajattelua ja tuo paremman lopputuloksen”, painotti kansanedustaja ja Naisasialiitto Unionin puheenjohtaja Fatim Diarra (vihr.) eurooppalaisen vakuutusalan kattojärjestö Insurance Europen vuosikonferenssissa. ”Samanlaisuus aiheuttaa illuusion siitä, että kaikki ajattelevat tietyllä tavalla ja vain meidän tapamme on oikein. Tällöin lopputuloskaan ei puhuttele kaikenlaisia asiakkaita.”

Diarran puheenvuoro kansainväliselle vakuutusyleisölle käsitteli moninaisuuden tärkeyttä työpaikoilla. Diarra huomautti, ettei sukupuolten välinen tasa-arvo työpaikoilla vielä riitä.

”Tasa-arvo ei ole ratkaisu. Pelkän tasa-arvon tavoittelun sijaan tulisi tavoitella ihmisten yhdenvertaisuutta. Tämä onnistuu parhaiten, kun tunnustetaan ihmisten taustoista johtuvat erilaiset lähtökohdat ja mahdollisuudet”, hän korosti.

Moninaisuus on eduksi osaavista työntekijöistä kilpailtaessa

Väestö ikääntyy kiihtyvällä tahdilla lähes kaikissa länsimaissa. Osaavasta työvoimasta alkaa olla kaikkialla pulaa. Kansainvälistyneillä työmarkkinoilla länsimaat kilpailevat keskenään samoista huippuosaajista. Jos tähtäin ei ole tarpeeksi korkealla, ei läpilyöntejä voi juurikaan odottaa.

Diarra muistuttaa, että milleniaalit ja z-sukupolvi arvostavat monimuotoisuutta ja tasa-arvoa huomattavasti edeltäjiään enemmän.

”Näiden sukupolvien parhaiden osaajien nappaamiseksi on pidettävä mieli ja ovet avoimina. Ei pidä kääntää selkäänsä hakijoille, jotka ovat vähän outoja tai joilla on erikoinen tutkinto – olennaisempaa on, mitä taitoja ja osaamista he tuovat mukanaan. Töihin ei tarvita klooneja vaan kokoelma Avengers-elokuvan supersankareita!” Diarra korostaa.

”Kun mietimme supersankarielokuvien tähtikokoonpanoja, emme mieti niiden jäsenten sukupuolijakaumaa, vaan kunkin yksilöllisiä supervoimia ja yksilöllistä taustatarinaa. Tästä lähtökohdasta tulisi tarkastella myös tiimien rakentumista työympäristössä.”

Katso Fatim Diarran koko puheenvuoro

Salli kaikki evästeet, jotta voit nähdä tämän sisällön.