Kouluille maksuttomia talouswebinaareja Rahaviikolla – Finanssiyhtiöt mukana

Rahaviikolla useat tahot tarjoavat kouluihin maksutonta talousopetusta.
 • Yläkoululaisille ja toisen asteen opiskelijoille suunnattu Rahaviikko järjestetään 21.–25. maaliskuuta 2022. 
 • Viikon aikana useat tahot järjestävät ohjelmaa ja oppisisältöjä – torstaina 24.3. useat finanssiyhtiöt järjestävät tallennettuja verkkoluentoja ja suoria webinaareja. 
 • Rahaviikko on osa kansainvälistä Global Money Weekia ja Euroopan European Money Weekia 

Rahaviikko (Global Money Week) tarjoaa oppilaitoksille valmiit opetussisällöt nuorille tärkeistä taloustaidoista. Viikon jokaiselle päivälle on oma teema, ja päivien ohjelmat ovat maksuttomia. Materiaali koostuu verkkoluennoista, peleistä ja erilaisista tehtävistä. Teemaviikon ohjelmia voi hyödyntää reaaliaikaisesti kerralla tai osissa esim. osana itsenäistä opiskelua myöhemmin keväällä. 

Maaliskuun toiseksi viimeisellä viikolla vietetään kansainvälistä talousosaamisen teemaviikkoa – Rahaviikkoa. Suomessa useat talousosaamista edistävät tahot ovat yhdistäneet voimansa ja tarjoavat viikon mittaisen kouluihin suunnatun ohjelmakokonaisuuden, jota voi seurata vapaasti verkosta.  

Maanantaina Talous ja nuoret TAT kertoo digiympäristössä tarvittavista taloustaidoista, tiistaina Takuusäätiö, Martat ja Kilpailu- ja kuluttajavirasto jakavat tietoa vastuullisesta kuluttamisesta. Keskiviikkona Pörssisäätiö tarjoaa rautaisannoksen säästämistä ja sijoittamista. Viikon päättää Nuori Yrittäjyys ry, joka tarjoaa tietopaketin yrittäjyydestä uravaihtoehtona. 

Finanssiyhtiöiden päivä on torstai, jolloin keskitytään enimmäkseen lainoihin, vakuutuksiin ja eläkkeisiin. 

Finanssiyhtiöiden päivä torstaina 24.3. – Lainat, vakuutukset ja eläkkeet 

 • Klo 8.15-8.25 – Aamunavaus: Miten saat eläkettä? Ilmarinen
  Kuka sinulle maksaa vuosien päästä eläkkeen? Mistä eläke kertyy ja mikä sen suuruuteen vaikuttaa? 
 • Klo 9.00-9.30 – Mitä pitää tietää vakuutuksista? Pohjola Vakuutus
  Millaisia vakuutuksia tarvitsee omilleen muuttaessa? Mitkä ovat pakollisia vakuutuksia? Kuinka vakuutusasiat laitetaan kuntoon?  
 • Klo 9.30-10.00  Taloudellinen hyvinvointi – omat raha-asiat haltuun, Säästöpankki
  Jotta pystyt keskittymään sekä opintoihin että muuhun elämään täysillä, kannattaa ottaa omat raha-asiat haltuun hyvissä ajoin. Tulot ja menot, budjetointi, säästäminen – ymmärrys mahdollistaa suunnitelmallisuuden, jolla voi varautua elämän mukanaan tuomiin yllätyksiin ja toisaalta paremman tulevaisuuden rakentamiseen. 
 • Klo 10.00-10.30 Luotto ja velka – hyödynnä lainaa ja luottokorttia harkiten, Danske Bank
  Missä tilanteissa luottoa käytetään ja mihin tilanteisiin rahaa lainataan? Miten luotto toimii? Olenko luottokelpoinen? Milloin voin hankkia luottokortin? Kysymyksiä ja vastauksia lainatuotteista ja niiden käyttämisestä.
 • Klo 12.30-13.00 – Rahalla on hintansa – Miten toimivat opintolainat? POP Pankki
  Rahaa voi lainata, mutta sillä on aina hintansa. Mitä pitää ottaa huomioon, kun ottaa opintolainaa? Miten opintolaina toimii?
 • Klo 13.00-13.30 – Kohti omaa kotia – miten säästää omaa asuntoa varten? Nordea
  Oma asunto on monen nuoren haaveissa – mikä on ensiasunnon ostajille tarkoitettu ASP-tili? Paljonko omaan asuntoon täytyy säästää rahaa?
 • Klo 13.30-14.00 – Rahastosijoittaminen sopii kaikille, Handelsbanken
  Rahastot ovat vaivaton tapa sijoittaa ja hajauttaa säästönsä – millaisia rahastoja on olemassa? Millaisiin asioihin kannattaa kiinnittää huomiota? 
 • Finanssialan koko ohjelma Rahaviikon sivuilla 

Rahaviikkoa Suomessa koordinoi Pörssisäätiö Suomen Pankin suostumuksella. 

Jäikö kysyttävää?

|

Ota yhteyttä aiheen asiantuntijaan