Vakuutussäästöt elpyivät edellisestä vuosineljänneksestä – säästöjen määrä 55,6 miljardia euroa

Vakuutussäästäminen on pitkäaikaista säästämistä, ja sen muotoja ovat esimerkiksi säästövakuutus ja vapaaehtoinen eläkevakuutus. Kuva: Shutterstock
  • Vakuutussäästöt kääntyivät nousuun vuoden 2022 viimeisellä neljänneksellä.
  • Säästöjen määrä oli tammikuun lopussa 55,6 miljardia euroa.
  • Vuoden 2021 lopussa säästöjen määrä oli 61,7 miljardia.
  • Vakuutussäästäminen on pitkäaikaista säästämistä ja sen muotoja ovat muun muassa säästövakuutus ja vapaaehtoinen eläkevakuutus.

Finanssiala ry julkaisee vakuutussäästötilaston neljä kertaa vuodessa, ja siinä on mukana OP-Henkivakuutus, Handelsbanken Liv, Henki-Fennia, Mandatum Life, Kaleva, Sp-Henkivakuutus, LähiTapiola, Nordea Henkivakuutus ja Aktia Henkivakuutus.

Suomalaisten vakuutussäästöt elpyivät vuoden 2022 viimeisellä neljänneksellä edellisen neljänneksen notkahduksesta. Säästöjen määrä tammikuun lopussa, 55,6 miljardia euroa, jää kuitenkin vuodentakaisesta 61,7 miljardista, joka on korkein luku vuodesta 2006 alkaneessa tilastoinnissa.

Vakuutussäästämisen muotoja ovat muun muassa säästövakuutus ja vapaaehtoinen eläkevakuutus. Tilastoa koostava Finanssiala ry:n analyytikko Kimmo Koivisto muistuttaa, että vakuutussäästäminen on pitkäaikaista ja pitkäjänteistä säästämistä.

”Vakuutussäästäminen on keino säästää rahaa eläkepäiviä tai suurempia tulevaisuuden hankintoja varten. Pitkän aikavälin säästämiseen kuuluvat nousut ja laskut.”

Jäikö kysyttävää?

|

Ota yhteyttä aiheen asiantuntijaan