Pyöreän pöydän teema: Suomalaisia huijataan – kuka estää? 21.9.2022

Kansalaisiin kohdistuvat petokset ovat siirtyneet verkkoon yhteiskunnan digitalisoituessa. Iso osa huijausyrityksistä tapahtuu digikanavia pitkin – huijata yritetään sähköpostitse, tekstiviestitse, puhelimitse, sosiaalisen median kautta, epäilyttävien verkkosivujen kautta – rikollisten mielikuvitus tuntuu rajattomalta.

Mitä eri tahot tekevät huijausyritysten estämiseksi? Mitä vielä voitaisiin tehdä? Huijausten torjunta on yhteispeliä, jossa vastuuta on paitsi yksilöllä, myös instituutioilla. Finanssiala ry:n pyöreän pöydän keskustelu kokoaa laajan joukon asiantuntijoita kyberturvallisuuden osaajista ikääntyneiden edustajiin.

Webinaarissa julkaistaan myös pankkien keräämää tilastotietoa vuoden 2022 ensimmäisen puolikkaan aikana tapahtuneista huijauksista ja estettyjen petosten määrästä.

Finanssiala ry:n pyöreän pöydän keskustelut ovat tapahtumasarja, jonka aiheina ovat moninaiset finanssialaa koskettavat kiperät asiat. Puhujina ei ole vain finanssialan edustajia, vaan laajasti sidosryhmiä kunkin käsiteltävän aiheen tiimoilta. Kokonaan verkossa järjestettävät Pyöreän pöydän webinaarit ovat avoimia kaikille.

Tilaisuuden ohjelma

 • 9.00 Miksi kyberturvallisuuden merkitys korostuu ja mitä tulisi tehdä?
  Webinaarin avauspuheenvuoron pitää kyberturvallisuuden työelämäprofessori Jarno Limnéll Aalto-yliopistosta. Limnell on kolmen yliopiston kyberturvallisuuden dosentti, kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Espoossa ja Länsi-Uudenmaan Hyvinvointialuevaltuuston puheenjohtaja.
 • 9.30 Kuinka meitä tänä vuonna huijattiin? Finanssialan toimet huijausten estämiseksi
  Finanssiala ry:n petos- ja rikostorjunnasta vastaava johtaja Niko Saxholm julkistaa pankeilta saatua tilastotietoa kuluvan vuoden ensimmäisen vuosipuoliskon huijauksista ja estettyjen huijausten lukumäärästä.
 • 9.50 Mitä puhelinoperaattorit voivat tehdä huijausten estämiseksi?
  Toimitusjohtaja Elina Ussa, Tietoliikenteen ja tietotekniikan keskusliitto FiCom ry
 • 10.00 Ovatko kaikki tehdyt toimet riittäviä?
  Poliisitarkastaja Tuomas Pöyhönen, Poliisihallitus
 • 10.10 Keskustelun pohjustus: Huijausten torjunnassa yksilön osaamisella iso rooli – askelmerkit turvalliseen digiasiointiin
  johtava asiantuntija Teija Kaarlela, Finanssiala ry
 • 10.15 Keskustelu: Ketkä – ja miten – parantavat ikäihmisten digitaitoja?
  Miltä ikäihmisten digiosaaminen näyttää? Millaisin keinoin osaamista voi parantaa? Keskustelemassa johtavat asiantuntijat Tiina Etelämäki Vanhustyön Keskusliitosta ja Minna Piirainen Digi-ja Väestötietovirastosta.
 • 10.30 Onko sähköinen tunnistaminen uhka vai mahdollisuus? Onko valtion uudesta tunnistusvälineestä apua huijausten torjuntaan?
  johtava asiantuntija Teija Kaarlela, Finanssiala ry

Salli kaikki evästeet, jotta voit nähdä tämän sisällön.

Tilaisuus suorana ja tallenteena.

Jäikö kysyttävää?

|

Ota yhteyttä aiheen asiantuntijaan

Suodata

Aiheen kaikki sisällöt