EU

Elinkeinoelämän johtajat vetoavat päättäjiin: Suomen etu on tukea EU:n elpymispakettia

  • Elinkeinoelämän johtajat vetoavat päättäjiin, että EU:n elpymispakettia ei kaadettaisi.
  • Mukana vetoomuksessa on Finanssiala ry:n hallituksen puheenjohtaja, OP Ryhmän pääjohtaja Timo Ritakallio.
  • Sopimus ei ole täydellinen, mutta syntyminen rauhoitti koronan runtelemat markkinat.
  • Elpymispaketin kaatuminen johtaisi epävarmuuteen, joka olisi myrkkyä käynnistyvälle kasvulle ja johtaisi Suomen ulkokehälle EU:ssa.

EU-johtajat sopivat heinäkuussa EU:n rahoituskehyksestä vuosille 2021–27 sekä Next Generation EU -elpymisvälineestä. Sovittu kokonaisbudjetti on 1 824,3 miljardia euroa. Suomen perustuslakivaliokunta kuitenkin arvioi, että ehdotus on eduskunnassa hyväksyttävä päätöksellä, jota kannattaa vähintään kaksi kolmasosaa.

Joukko suomalaisen elinkeinoelämän johtajia vetoaa päättäjiin, että EU:n elpymispakettia ei kaadettaisi eduskunnan äänestyksessä.

”Euroopan unioni on taloutemme sekä turvallisuus- ja kauppapolitiikkamme tukijalka. Yli puolet Suomen viennistä suuntautuu EU:hun. Tulevaisuutemme on vahvasti sidoksissa Euroopan pärjäämiseen. Suomi tarvitsee myös kavereita ja turvaa”, vetoomuksessa sanotaan.

Vetoomuksen allekirjoittajien joukossa on Finanssiala ry:n hallituksen puheenjohtaja, OP Ryhmän pääjohtaja Timo Ritakallio.

​EU:n elpymispaketti on veitsenterällä ja eduskunta äänestää siitä lähiaikoina. Sopimus ei ole täydellinen, kaukana siitä. Sen syntyminen rauhoitti kuitenkin koronan runtelemat markkinat. Siksi Suomen, suomalaisten ja meidän yritystemme etu on tukea Euroopan elpymistä ja samalla varmistaa, että elpymispaketin rahat käytetään Euroopan ja Suomen uudistamiseen ja uusien työpaikkojen synnyttämiseen. ​

​Elpymispaketin kaatuminen johtaisi epävarmuuteen, joka olisi myrkkyä käynnistyvälle kasvulle ja johtaisi Suomen ulkokehälle EU:ssa.​

Allekirjoittajat:

Matti Alahuhta
Lasse Aho
Sari Baldauf
Harri Broman
Juha Gröhn
Antti Herlin
Mika Ihamuotila
Johanna Ikäheimo
Vesa-Pekka Kangaskorpi
Ilpo Kokkila
Pekka Lundmark
Inka Mero
Marjo Miettinen
Jorma Ollila
Ilkka Paananen
Tuomas Pere
Timo Ritakallio
Risto Siilasmaa
Jaana Tuominen
Juha Vidgrén