FA ja Jasmin Hamid tekevät yhteistyötä tänä kesänä: ”Olisipa vastuullinen sijoittaminen helpompaa” 

Finanssiala ry tekee kesällä yhteistyötä sijoitusbloggaaja, näyttelijä Jasmin Hamidin kanssa. Myös FA:n toimitusjohtaja Piia-Noora Kauppi tullaan näkemään yhdessä yhteistyöpostauksessa. Kuva: Sonja Hällfors / FA
  • FA tekee kesällä yhteistyötä sijoitusbloggaaja Jasmin Hamidin kanssa. Hamid tekee FA:n kanssa neljä kaupallista yhteistyöpostausta Instagramissaan ja juontaa FA:n tilaisuuden SuomiAreenassa. 
  • Hamidilla on 46 500 seuraajaa Instagramissa, joille Hamid tekee sisältöä sijoittamisesta, lapsiperhe-elämästä ja tavallisesta arjesta. 
  • Hamid toivoo, että vastuullinen sijoittaminen olisi tavalliselle sijoittajalle helpompaa. 

Finanssiala ry (FA) tekee tänä kesänä yhteistyötä sijoitusbloggaaja, näyttelijä Jasmin Hamidin kanssa. Kesän aikana FA näkyy Hamidin Instagram-tilillä useassa eri postauksessa ja SuomiAreenassa Hamid juontaa FA:n ”Raha puhuu vihreästi – naiset ja nuoret suunnannäyttäjinä?” -keskustelun 12. heinäkuuta. 

”Olen jo pidempään seurannut FA:n raikasta viestintää ja minulla on kytenyt ajatus siitä, että olisi kiva tehdä jotain yhdessä. Teemat, joista Finanssiala puhuu, ovat minullekin tärkeitä ja koen, että niistä on tärkeää puhua kansalaisille sekä omille seuraajilleni. FA:n kautta sisältöön tulee luonnollisesti myös vahva yhteiskunnallinen kulma ja pidän tärkeänä, että puhun seuraajilleni myös siitä, miten asioihin voidaan vaikuttaa”, pitkään Helsingin valtuutettunakin toiminut Hamid sanoo. 

Tänä kesänä FA tekee Hamidin kanssa neljä kansankapitalismiin ja kestävään rahoitukseen liittyvää kaupallisessa yhteistyössä toteutettua Instagram-postausta ja -stooria. Yhteistyö Hamidin kanssa mahdollistaa myös FA:lle uudenlaisten yleisöjen tavoittamisen. Kaksi ensimmäistä yhteistyöpostausta on jo julkaistu, ensimmäinen finanssialan merkityksestä ja hallitusohjelmatavoitteista sekä toinen suomalaisten investointihalukkuudesta vaikeina aikoina. 

”Instagram on kanavana mutkaton ja siellä voi tehdä helposti lähestyttävää viestintää varsinkin vaikuttajien välityksellä. Itse tykkään Instagramissa erityisesti stooreista, joiden avulla on helppo päästä lähelle ihmistä. Vaikka yleisö on suuri, pystyy Instagramissa juttelemaan aivan kuin juttelisi kavereiden kesken kahvipöydässä,” Hamid kehuu. 

Omat rahat ensin, sitten vasta lasten 

Hamidilla on Instagramissa noin 46 500 seuraajaa, joiden iloksi Hamid tuottaa perheeseen, sijoittamiseen ja tavalliseen arkeen liittyvää sisältöä. Hän juontaa myös Mamma Betalar -podcastia yhdessä Nata Salmelan kanssa ja he valmistelevat lisäksi yhdessä lasten rahakasvatukseen liittyvää kirjaa. Hamid on siis konkari puhumaan sijoittamisesta ja rahasta kansantajuisesti ja viihdyttävästi. Tämä ansiosta Hamid palkittiin vuonna 2020 vuoden sijoittajana. 

”Seuraajani ovat etenkin perheellistymisiässä olevia naisia, joita kiinnostaa sijoittaminen itselleen ja lapsille sekä vastuullinen sijoittaminen, mistä puhumme myös FA:n yhteistyöpostauksissa. Erityisesti perhevapailla moni nainen alkaa miettiä omia sekä lastensa raha-asioita. Lasten kautta moni innostuu sijoittamaan ja turvaamaan lastensa taloudellisen tulevaisuuden. Haluan herätellä seuraajiani turvaamaan ensin oman taloudellisen selustansa ja puskurinsa ja sitten vasta mahdollisesti sijoittamaan lapsilleen. Lapselle sijoitetut rahat ovat lapsen rahoja, eikä niitä voi ottaa enää takaisin”, Hamid sanoo. 

FA:n SuomiAreena-tilaisuudessa aiheena on kestävä rahoitus ja vastuullinen sijoittaminen. Aiheet kiinnostavat myös Hamidia sekä hänen someseuraajiaan. Hamid uskookin, että se aika ei ole kaukana, kun vastuullisesti sijoittamisesta ei tarvitse erikseen mainita vaan vastuullisuus on jo valtavirtaa. 

”Aloitin vastuullisen sijoittamisen poissulkemalla monia aloja, mutta huomasin, että salkku jäi melko kapeaksi. Toisaalta alihankintaketjut voivat olla hyvinkin pitkiä eikä tavallinen sijoittaja välttämättä osaa arvioida sijoituskohteen vastuullisuutta. Nykyisin katson sijoituskohteitani erityisesti siltä kannalta, mihin suuntaan yritys on alaa viemässä ja miten vaikuttavaa heidän työnsä on”, Hamid kertoo. 

SuomiAreenassa FA julkaisee vastuullista sijoittamista koskevan kansalaiskyselyn tulokset. Kyselyn tulokset kertovat monien suomalaisten kokevan vastuullisen sijoittamisen Hamidin tavoin haastavaksi. 

”Vastuullisuus ei ole yksiselitteistä tai mustavalkoista yrityksille eikä sijoittajille. Olisi kiva, että me tavalliset sijoittajat pääsisimme vähän helpommalla ja saisimme luotettavaa tietoa, miten valita hyviä sijoituskohteita. Tästä kysymme myös FA:n tilaisuudessa SuomiAreenassa. Odotan innolla, mitä päättäjät ja asiantuntijat vastaavat”, Hamid sanoo.