FA:n Kauppi ja Koponen: Pidetään Suomi houkuttelevana ja turvallisena investointi- ja sijoituskohteena

Finanssiala ry:n (FA) Kesäjuhla järjestettiin Pikku-Finlandiassa Helsingissä 9.6.2022

Noin 500 hengen tilaisuuden avasivat FA:n toimitusjohtaja Piia-Noora Kauppi ja hallituksen puheenjohtaja Juha Koponen, joita haastatteli viestintä- ja yhteiskuntasuhdejohtaja Tuomo Yli-Huttula.

Kauppi ja Koponen puhuivat erityisesti FA:n tavoitteista tulevalle hallituskaudelle. Tavoitteiden pääteemat ovat:

  • Järkeä sääntelyyn – vähemmän on enemmän.
  • Malttia verotukseen – vauhtia kasvuun.    
  • Raha puhuu vihreästi – rahoituksella ja sijoittamisella suunta kestäväksi.

Viestintä- ja yhteiskuntasuhdejohtaja Tuomo Yli-Huttula muistuttaa, että Suomi on maailman onnellisin maa jo viidettä kertaa peräkkäin. Menestys on parempaa kuin jääkiekossa.

”Kuluneen runsaan sadan päivän aikana sodan kauheudet ovat tulleet aivan naapuriin. Mureneeko suomalaisten onni?” Yli-Huttula kysyy.

Yksi vastaus kysymykseen ovat FA:n tavoitteet tulevalle hallituskaudelle. FA on jo aloittanut vuoropuhelun kaikkien puolueiden kanssa ensi kauden asioista, joita haluaa tuoda pöytään.

”Toiveet ovat maltillisia, sellaisia, joilla näemme, että Suomi nousee tästä kaikesta eteenpäin. Emme toivo ihmeitä. Finanssiala tarvitsee mahdollisuuden rakentaa kasvua ja työllisyyttä. Nyt ei ole oikea aika kiristää verotusta tai tuoda muusta Euroopasta poikkeavaa sääntelyä”, toimitusjohtaja Piia-Noora Kauppi kiteyttää.

FA:n tavoitteiden ytimessä on, että seuraavan hallituksen on säilytettävä Suomi kotitalouksille, yrityksille ja sijoittajille houkuttelevana ja turvallisena investointi- ja sijoituskohteena. FA:n hallituksen puheenjohtaja, LähiTapiolan pääjohtaja Juha Koponen muistuttaa, että pandemian aikana finanssiala on ollut tärkeänä osana ylläpitämässä vakautta.

”Yhdessä olemme ohittaneet pahimmat kuopat ilman tämän suurempia taloudellisia tai yhteiskunnallisia seurauksia. Haluamme tuoda viestiä siitä, että toimiala kannattaa pitää toimivana ja kilpailukykyisenä, jolloin se voi auttaa koko yhteiskuntaa”, Koponen toteaa.

Jäikö kysyttävää?

|

Ota yhteyttä aiheen asiantuntijaan