FA:n Mikko Kuusela vakuutusmatematiikan työelämäprofessoriksi

Helsingin yliopisto on kutsunut FT Mikko Kuuselan osa-aikaiseen vakuutusmatematiikan työelämäprofessorin tehtävään kolmen vuoden määräajaksi. Tehtävä alkaa vuoden 2022 alussa. Kuusela työskentelee Finanssiala ry:ssä (FA) työeläkeasioiden johtajana ja johtoryhmän jäsenenä ja hoitaa professorin tehtäväänsä muun työnsä ohella.

“On kunnia tulla kutsutuksi työelämäprofessorin tehtävään. Toimin monessa suhteessa linkkinä yliopiston ja vakuutusalan yritysten välillä. Toivon pystyväni innostamaan opiskelijoita vakuutusalasta tuomalla käytännön näkökulmaa teoriaa täydentämään”, Kuusela sanoo.  

Mikko Kuusela on tehnyt yli 15 vuoden uran monipuolisissa ja vastuullisissa vakuutusmatemaatikon tehtävissä sekä yksityisellä että julkisella sektorilla. Hän on väitellyt tohtoriksi sovelletusta matematiikasta Helsingin yliopistossa vuonna 2004.  

Kuusela on osallistunut aktiivisesti vakuutusalan koulutukseen ja sen kehittämiseen. Lisäksi hänellä on merkittävää kansainvälistä asiantuntijakokemusta mm. OECD:n eläketyöryhmästä ja Sambian eläkejärjestelmän kehittämisprojektista. 

Jäikö kysyttävää?

|

Ota yhteyttä