FA:n SuomiAreenassa haetaan konkreettisia vastauksia kestävyyskriisin ratkaisuun

  • Finanssiala ry:n SuomiAreena-keskustelu Raha puhuu vihreästi – nuoret ja naiset suunnannäyttäjinä järjestetään tiistaina 12.7.2022 klo 15-15.45 Porin kauppakeskus Puuvillassa.
  • Keskustelun juontaja Jasmin Hamid ja yksi keskustelijoista, kansanedustaja Saara-Sofia Sirén (kok.) olivat vieraina Finanssialan Kesäjuhlassa.
  • Sirenin lisäksi SuomiAreena-tilaisuuden keskustelijoita ovat euroedustaja Alviina Alametsä (vihr.) sekä kansanedustajat Jouni Ovaska (kesk.), Matias Mäkynen (sd.) ja Lulu Ranne (ps.). Päättäjien sparraajina ovat CLC:n toiminnanjohtaja Tuuli Kaskinen ja FA:n varatoimitujsohtaja Esko Kivisaari.

FA:n SuomiAreena-keskustelussa 12. heinäkuuta puhutaan kansalaisten mahdollisuuksista vaikuttaa sijoittamalla sekä naisten ja nuorten roolista kestävyysmurroksen rahoittamisessa.

”Lavalle on koottu hyvä kattaus päättäjiä. Haluamme konkreettisia ratkaisuja kestävyysmurrokseen ja vihreän siirtymän toteuttamiseen paitsi yksilötasolla, myös lainsäädännön näkökulmasta laajemmin”, tilaisuuden juontaja, sijoittaja ja näyttelijä Jasmin Hamid kertoo.

Kestävään sijoittamiseen kannustamisessa on tärkeää puhua myös yksilötasolla: miten kannustaa paitsi sijoittamaan, myös vastuulliseen sijoittamiseen? Vastuullisen kohteen valinta ei ole helppoa, miten siinä voitaisiin auttaa?

”Tällaisten kysymysten ratkaisuun on 45 minuuttia aikaa sitten heinäkuussa”, Hamid toteaa.

Yksi FA:n SuomiAreena-tilaisuuden puhujista, kokoomuksen kansanedustaja Saara-Sofia Sirén vaihtoi Kesäjuhlassa kuulumisia ja kävi keskusteluja ihmisten kanssa ympäri juhlatilaa lukuisista aiheista.

”Muiden poliittisten aiheiden lisäksi puheissa olivat muun muassa naisten startupeihin kohdistuvan rahoituksen pieni määrä sekä vihreä siirtymä, jotka sivuavat myös heinäkuun SuomiAreenan aiheita”, Sirén kertoo.

Jäikö kysyttävää?

|

Ota yhteyttä aiheen asiantuntijaan