Muista tonttulakin lisäksi joulureissulle matkavakuutus – ulkoministeriöltä kätevä tarkistuslista matkailijalle

Kattava matkavakuutus antaa turvaa, jos ulkomailla sairastuu, loukkaa itsensä tai joutuu rikoksen uhriksi. Kuva: Rudenko Alla / Shutterstock
  • Matkavakuutus kannattaa ottaa jo matkaa varattaessa, mutta viimeistään ennen matkalle lähtöä.
  • Oman vakuutuksen ehdot kannattaa aina tarkistaa ennen matkaa ja tarvittaessa ostaa lisäturvaa.
  • Muista myös tehdä matkustusilmoitus ja tutustu kohdemaan matkustustiedotteeseen.
  • Ulkoministeriö on koonnut kätevän tarkistuslistan, mitä kaikkea tulee huomioida ennen matkaa.

Matkavakuutus on syytä olla varsinkin ulkomaanmatkoilla. Ennen kuin lähtee joulunpyhiksi reissuun, on hyvä tarkastaa, että matkavakuutus on voimassa.

Kattava matkavakuutus antaa turvaa, jos ulkomailla sairastuu, loukkaa itsensä tai joutuu rikoksen uhriksi. Julkista terveydenhoitoa saa EU- ja ETA-maissa sekä Sveitsissä eurooppalaisella sairaanhoitokortilla. Kallista erikoishoitoa se ei kuitenkaan korvaa.

”Ilman matkavakuutusta sairaalahoito, ambulanssikuljetukset ja muut kulut kaatuvat matkustajan kontolle. Niistä voi tulla jopa kymppitonnien lasku”, muistuttaa Finanssiala ry:n juristi Mona Redsven.

Matkavakuutuksen lisäksi ulkoministeriö muistuttaa tekemään matkustusilmoituksen ja tutustumaan matkakohteen matkustustiedotteeseen. Ulkoministeriö julkaisee matkustustiedotteita lähes 160 maasta. Ne sisältävät tietoa turvallisuuteen vaikuttavista seikoista kuten liikenteestä, luonnonoloista, terveysriskeistä ja paikallisista laista sekä käytännöistä.

Matkustusilmoituksen avulla taas ulkoministeriö voi tavoittaa matkailijat, jos alueella tapahtuu esimerkiksi suuronnettomuus tai luonnonkatastrofi.

Jäikö kysyttävää?

|

Ota yhteyttä aiheen asiantuntijaan