EU

Ritakallio, Kauppi ja Liberaalinuorten Skytte: Miten houkutella ulkomaiset osaajat Suomeen?

FINANSSI-ILTA

Rauhaa, rakkautta ja rahaa – tulevaisuuden EU? Keskustelemassa Finanssiala ry:n toimitusjohtaja Piia-Noora Kauppi Finanssiala ry:n hallituksen puheenjohtaja Timo Ritakallio ja Euroopan liberaalinuorten Ida-Maria Skytte.
  • Finanssi-illan avauskeskustelussa kohtasivat Euroopan Liberaalinuorten Ida-Maria Skytte sekä Finanssiala ry:n hallituksen puheenjohtaja Timo Ritakallio ja toimitusjohtaja Piia-Noora Kauppi.
  • Keskustelun aiheena oli tulevaisuuden EU.
  • Tallenteen keskustelusta voit katsoa jutun lopusta.

Finanssiala ry:n 8.11.2021 järjestämän Finanssi-illan teema oli EU – Rauhaa, rakkautta ja rahaa. Puhujina tilaisuudessa olivat Skytten, Ritakallion ja Kaupin lisäksi Jutta Urpilainen, Olli Rehn, Jyrki Katainen, Atte Harjanne, Sakari Puisto, Emilia Kullas ja Anu Bradford.

Avauskeskustelijoiden paneelin teemaana oli tulevaisuuden EU. Mikä on EU:n tärkein rooli ja miten EU:n tulisi kehittyä.

Piia-Noora Kauppi totesi, että avoimuus, monikulttuurisuus ja oikeusvaltio ovat EU:n tärkeimpiä ominaisuuksia, joita pitää vaalia. ”Tarvitsemme uusia eurooppalaisia. Euroja syntyy, kun meillä on riittävästi työtä ja yrittäjyyttä. Tämän takia Euroopan unioni tarvitsee nyt erityisesti rauhaa, rakkautta ja rahaa.” 

Liberaalinuorten Ida-Maria Skytte nosti esiin ulkomaalaiset osaajat, joita tulisi houkutella Suomeen.

”Monilla eurooppalaisilla nuorilla on korkeakoulututkinto, mutta he eivät silti saa töitä. Suomessa näitä nuoria tarvittaisiin – mitä voimme tehdä, että saisimme heitä tänne?”

OP Ryhmän Timo Ritakallio allekirjoitti Skytten huolen ja totesi ykskantaan, että monikulttuurisuutta tarvitaan lisää.

”Suomen pitäisi panostaa paljon, jotta osaajia saataisiin muuttamaan muualta tänne töihin ja täällä opiskelleet jäämään. Marraskuiseen Suomeen on hieman vaikeampi houkutella ihmisiä kuin vaikkapa Espanjaan.”

Ritakallion mukaan muun muassa lupaprosessien nopeuttamisen lisäksi tarvitaan kansainvälisiä päiväkoteja ja kouluja.

Katso tallenne keskustelusta

Salli kaikki evästeet, jotta voit nähdä tämän sisällön.

Rauhaa, rakkautta ja rahaa – tulevaisuuden EU? Keskustelemassa: Finanssiala ry:n hallituksen puheenjohtaja Timo Ritakallio, Finanssiala ry:n toimitusjohtaja Piia-Noora Kauppi ja Euroopan liberaalinuorten Ida-Maria Skytte (r.)