Ruotsalaiset voittavat suomalaiset sijoittamisinnossa – into on kuitenkin kasvussa

46 % suomalaisista sijoittaa osakkeisiin tai rahastoihin.

Ruotsalaisista 62 %.

Puolet suomalaisista säästää pankkitilille ja kolmanneksella ei ole säästöjä.

Tiedot perustuvat Aktian joulukuussa 2020 ja tammikuussa 2021 teettämään tutkimukseen, johon osallistui 1729 suomalaista ja 1000 ruotsalaista. Vastaajat olivat iältään 18–75 vuotta.

Ruotsalaiset ovat voittaneet suomalaiset sijoittamisinnossa, selviää Aktian teettämästä kyselytutkimuksesta. Suomalaisista 46 prosenttia ilmoitti sijoittavansa osakkeisiin tai rahastoihin. Ruotsalaisvastaajista näin ilmoitti 62 prosenttia.

Hyvä uutinen on kuitenkin se, että suomalaisten into kansankapitalismiin on kasvussa. Suomalaisten rahat ovat siirtyneet enenevissä määrin pankkitililtä osakkeisiin sekä erityisesti erilaisiin rahasto-osuuksiin, joiden osuus oli kasvanut 5 prosenttiyksikköä.

”Tutkimuksen tulosten perusteella suomalaisilla pankeilla on varmasti tekemistä siinä, miten sijoittamisesta saadaan entistä tunnetumpi säästämisen muoto. Haluamme toimia suomalaisten apuna epävarmoina aikoina henkilökohtaisen talouden suunnittelussa ja auttaa suomalaista säästäjää vaurastumaan suunnitelmallisesti. Mielestämme nyt on hyvä aika aloittaa”, sanoo Aktian henkilöasiakasliiketoiminnasta vastaava johtaja Carola Nilsson tiedotteessa.