Finanssialan EU-vaalitavoitteiden julkistus: Sopiiko välimerellinen sääntely pohjoisen pakkasiin – mitä vastaavat kansa ja päättäjät? 12.3.2024

Finanssiala ry julkistaa tavoitteensa tulevalle EU-kaudelle 12.3. klo 11. Ilmoittaudu mukaan.
 • Millä keinoin finanssiala haluaa olla mukana kehittämässä eurooppalaista kilpailukykyä ja mahdollistamassa vihreää siirtymää ja digitalisaatiomurrosta?
 • Laitetaanko suomalaisten, ranskalaisten ja italialaisten rahat jatkossa samaan kriisikirstuun? Vai tuleeko Suomessa kerätyt talletussuojavarat käyttää vain suomalaisten omien talletusten suojaamiseen?
 • Euroopan keskuspankki kaavailee digitaalista euroa markkinoille. Mitä mieltä ovat suomalaiset – tarvitaanko digieuroa nykyisten maksuvälineiden kuten pankkikorttien, mobiilimaksamisen ja käteisen rinnalle?
 • Suomi tunnetaan EU:n mallioppilaana, joka toteuttaa kiltisti Brysselistä tulevia ohjeistuksia. Jos kansa saisi päättää, pitäisikö Suomen edistää EU:ssa kansallista etuaan ja puolustaa omia erityispiirteitään?
 • Kommentaattoreina europarlamenttiin ehdolla olevat kansanedustajat Katri Kulmuni (kesk.) ja Susanne Päivärinta (kok).

Näihin kysymyksiin paneudumme, kun Finanssiala ry (FA) julkistaa tavoitteensa tulevalle EU-kaudelle medialle suunnatussa webinaarissa tiistaina 12.3. klo 11–11.45. Niitä esittelevät toimitusjohtaja Arno Ahosniemi ja EU-asioiden johtaja Mari Pekonen-Ranta.

Kuulemme myös kansan tuntoja finanssialan EU-aiheista, kun esittelemme Norstat Oy:llä teettämämme kansalaiskyselyn tulokset. Kyselyssä kysyimme kahden tuhannen suomalaisten ajatuksia pankkiunionin yhteisestä talletussuojasta, EKP:n kaavailemasta digieurosta sekä Suomen kansallisten etujen merkityksestä EU:ssa.

FA:n tavoitteita ja kansalaiskyselyn tuloksia kommentoivat tuoreeltaan kansanedustajat Katri Kulmuni (kesk.) sekä Susanne Päivärinta (kok.), jotka ovat itsekin ehdolla kesäkuun europarlamenttivaaleissa.

Suurin osa finanssialan sääntelystä tulee EU-tasolta. Kesäkuussa käytävät EU-vaalit koskettavat siis suuresti suomalaista finanssialaa sekä sitä myöden esimerkiksi suomalaisten pankkien ja vakuutusyhtiöiden asiakkaita. Siksi jokaisen suomalaisen on syytä olla kiinnostunut, minkälaisia päätöksiä EU:ssa tehdään ja kenen ehdoilla.

Webinaarin juontaa kehityspäällikkö Jussi Karhunen FA:sta.

Ohjelma

Kello 11

 • FA:n tavoitteiden ja kansalaiskyselyn tulosten julkistaminen
  Arno Ahosniemi, toimitusjohtaja, Finanssiala ry
 • Kommenttipuheenvuorot FA:n tavoitteista ja kansalaiskyselyn tuloksista
  Susanne Päivärinta, kansanedustaja (kok.) ja Katri Kulmuni, kansanedustaja (kesk.)
 • EU-ennakkovaikuttamisen merkitys
  Mari Pekonen-Ranta, johtaja, Finanssiala ry

  Tilaisuus päättyy klo 11.45

Suora lähetys ja tallenne Youtubessa

Salli kaikki evästeet, jotta voit nähdä tämän sisällön.

Jäikö kysyttävää?

|

Ota yhteyttä aiheen asiantuntijaan

Suodata

Aiheen kaikki sisällöt