Alivakuutussihteeri-podcast: Näyttävä paluu veroteemoin ensi viikolla – käsittelyssä vaalien kuumat kysymykset

  • Finanssiala ry:n Alivakuutussihteeri-podcast palaa uuden tuotantokauden voimin. Aikanaan vakuutusaiheita käsitellyt podcast kysyy uudella tuotantokaudellaan muutosten perään – miksei? Käsittelyssä on finanssialaa ja koko yhteiskuntaa koskevat aiheet laajalla skaalalla.
  • Ensimmäinen jakso Miksei vain kiristettäisi verotusta? ilmestyy verotietojen julkistuksen alla maanantaina 7. marraskuuta.
  • Alivakuutussihteeri-podcast löytyy muun muassa Spotifysta.

Finanssiala ry:n Alivakuutussihteeri-podcast lyö jakso kerrallaan pöydälle yhteiskunnallisen kysymyksen, johon asiantuntija- ja poliitikkovieraat antavat vastauksia. Keväällä koittavat eduskuntavaalit näkyvät podcastin aihevalinnoissa, sillä vaalikysymyksinä olevat asiat nousevat myös podcast-jaksojen aiheiksi.

Podcastin juontajina toimivat Finanssiala ry:ssä työskentelevät Jussi Karhunen ja Pirita Ruokonen. Yhteiskuntasuhdepäällikkönä toimivalla Ruokosella on vahva kokemus politiikan kiemuroista ja vallan verkoista. Ennen FA:han tuloaan hän työskenteli viimeksi pääministeri Sanna Marinin erityisavustajana. Karhunen taas on työskennellyt finanssialan lobbarina jo pitkään ja päässyt sitä kautta seuraamaan poliittista päätöksentekoa.

”Käsittelemme tiiviissä puolen tunnin paketissa yhden yhteiskunnallisen kysymyksen kerrallaan – voisiko muutosta toteuttaa vai ei?”, Karhunen ja Ruokonen lupaavat.

Miksei voisi olla toisin? kysytään Alivakuutussihteerin uusimmalla tuotantokaudella.

Miksei vain kiristettäisi verotusta?

Vieraiksi podcastiin haetaan kunkin käsiteltävän kysymyksen kannalta asiantuntijoita ja poliittisia päätöksentekijöitä, kevään aikana ääneen pääsevät ehdolla olevat poliitikot.

Ensimmäinen jakso julkaistaan maanantaina 7. marraskuuta kahta päivää ennen vuotuista verotietojen julkistusta – aiheena on luonnollisesti verot. Vieraana olevat STTK:n pääekonomisti Patrizio Lainá, EK:n verojohtaja Anita Isomaa ja FA:n toimitusjohtaja Piia-Noora Kauppi muun muassa paljastavat näkemyksensä siitä, mikä on ollut viimeisen vuosikymmenen isoin verovirhe. He pääsevät myös kertomaan, millaisia verolinjauksia tahtoisivat tulevalla hallituskaudella nähdä – ja mitä eivät missään tapauksessa tahtoisi nähdä.

Tuotantokauden muita aiheita ovat muun muassa:

  • Miksei Suomessa tueta enemmän eläkesäästämistä?
  • Miksei tiedot voisi järjestelmään kilahtaa kun sielu taivaaseen vilahtaa?
  • Miksei tulvivalle sääntelylle näy loppua?
  • Miksei Suomessa voisi olla vanhuksille hoivalupaus?

Alivakuutussihteeri-podcastin aiemmat tuotantokaudet löytyvät jo Spotifysta ja osoitteesta finanssiala.fi/podcast.

Jäikö kysyttävää?

|

Ota yhteyttä aiheen asiantuntijaan

VAIKUTTAMINEN

Pirita Ruokonen

Yhteiskuntasuhde- ja vastuullisuuspäällikkö