FA kysyi päättäjiltä vihreästä elvytyksestä ja kestävästä rahoituksesta

Finanssiala kysyi vihreästä elvytyksestä ja kestävästä rahoituksesta valtiovarainministeri Matti Vanhaselta (kesk.), ympäristö- ja ilmastoministeri Krista Mikkoselta (vihr.), talousvaliokunnan puheenjohtaja Juhana Vartiaiselta (kok.), valtiovarainvaliokunnan puheenjohtaja Johannes Koskiselta (sd.) ja eduskuntaryhmän puheenjohtaja Ville Taviolta (ps.)

Päättäjäkysely liittyy Finanssiala ry:n teemakampanjaan vihreästä ja kestävästä rahoituksesta. Uutisoimme ja kirjoitamme kesän aikana erilaisista vihreän rahoituksen teemoista. Vihreän rahoituksen kampanjassa korostamme muun muassa, että korona-aika ei saa tarkoittaa vihreän ja kestävän rahoituksen tavoitteiden hautaamista. Tätä haluamme painottaa erityisesti päättäjien suuntaan kotimaassa ja EU:ssa. Tuomme esiin myös toimialan vastuullisuutta sekä käytännön tekoja. Avaamme lisäksi sitä, kuinka suuri merkitys rahalla ja sen kanavoitumisella on ilmastonmuutoksen vastaisessa taistelussa. Ympäristö- ja ilmastoministeri Krista Mikkonen:
Koronaelvytyksessä ilmastokriteerit huomioitava. Yhden euron tai miljardin voi käyttää vain kerran, ja siksi kaikkia valtion elvytystoimia on tarkasteltava myös niiden ilmasto- ja luontovaikutusten kautta Valtiovarainministeri Matti Vanhanen:
Nyt on tarve sijoitusten ilmastokestävyydelle. Kriteereitä ei pidä asettaa liian korkealle, jotta rahoituksen volyymi kestävään toimintaan nousee riittävän suureksi

Eduskunnan valtiovarainvaliokunnan puheenjohtaja Johannes Koskinen:
Johannes Koskinen sitoisi vähähiilisyyden elvytys- ja tukirahoihin

Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Ville Tavio: Ville Tavio pitää muoti-ilmiönä ilmastoasioiden yhdistämistä koronaelvytykseen Eduskunnan talousvaliokunnan puheenjohtaja Juhana Vartiainen: Juhana Vartiainen valjastaisi markkinavoimat ilmastotyöhön – kaikkien instrumenttien ei tarvitse liittyä ilmastoon

Lue lisää finanssialan kannoista – Ritakallio: Elvytykseltä edellytettävä ilmastovastuullisuutta