FinanssiTYÖ-podcastin ensimmäisellä kaudella hypätään työelämän vietäväksi

  • FinanssiTYÖ-podcastin ensimmäinen kausi on julkaistu kokonaisuudessaan.
  • Jaksoissa tarkastellaan työelämää eri näkökulmista yhdessä asiantuntijoiden kanssa.
  • Kaikki FinanssiTYÖ-podcastin jaksot löytyvät Spotifysta. 

FinanssiTYÖ-podcastsarjaa tuottavat yhteistyössä FinanssiTYÖ2030-hankkeessa mukana olevat Finanssiala ry, rahoitusalan työmarkkinaosapuolet Palvelualojen työnantajat Palta ry, Ammattiliitto Pro ry sekä Ylemmät toimihenkilöt YTN ry.

Osana FinanssiTYÖ2030-hanketta on julkaistu FinanssiTYÖ-podcastsarja, jonka ensimmäisen tuotantokauden jaksoissa keskustellaan asiantuntijoiden kanssa työelämän murroksesta erityisesti finanssialan näkökulmasta. Jaksoissa käsiteltyjä teemoja ovat muun muassa monipaikkainen työ, monimuotoiset työyhteisöt, teknologian murros, jatkuva oppiminen ja tuoreen keväällä 2023 julkaistun rahoitusalan kyselyn tulokset. Podcastsarjan juontaa radioäänenä tuttu Ida-Liina Huurtela.

Jakso 1. Mikä firma, mikä kollega? Mikä on lopulta työpaikkaan kiinnittävä voima?

Jaksossa keskustellaan muun muassa siitä, mikä lopulta sitouttaa työntekijän työpaikkaan, mitä haasteita monipaikkaisessa työssä on erityisesti työyhteisön näkökulmasta ja kenellä lopulta on vastuu monipaikkaisessa työssä. Aiheesta keskustelemassa ovat Danske Bankin pääluottamusmies Aino Huuhti sekä DNA:n henkilöstöjohtaja Marko Rissanen.

Jakso 2. Työ, myö, hyö – meitä on moneksi!

Jakso käsittelee muun muassa sitä, miten työyhteisö voi aidosti olla monimuotoinen, miten monimuotoisuus vaikuttaa henkilöstön sitoutumiseen ja mitkä ovat monimuotoisen työyhteisön hyödyt. Aiheesta keskustelemassa ovat Includia Leadershipin toimitusjohtaja Jonna Louvrier sekä yhdenvertaisuuden edistäjä ja pienyrittäjä Gurmann Saini.

Jakso 3. Erittäin hyvä ellei täydellinen? Riittääkö jo kerran opittu?

Jaksossa keskustellaan muun muassa, mitä jatkuva oppiminen vaatii yksilöltä ja organisaatiolta, mikä mahdollistaa jatkuvan oppimisen ja kuka loppujen lopuksi tietää, mitä taitoja tulevaisuuden työelämässä pitää osata. Keskustelemassa ovat HR-johtaja Johanna Poskiparta OP Ryhmästä sekä työelämäprofessori Pekka Mattila Aalto-yliopistosta.

Jakso 4. Ihminen ei pärjää koneelle?

Jaksossa pohditaan muun muassa sitä, mitkä asiat kannattaisi ulkoistaa koneelle ja missä asioissa ihminen on korvaamaton. Entä, miltä mahdollisesti näyttää finanssialan tulevaisuus vuonna 2030 teknologian kehittymisen myötä. Keskustelemassa aiheesta ovat tietokirjailija Cristina Andersson ja Head of Robotics Asko Mustonen If:stä.

Jakso 5. Työ finanssialalla – kysyimme, kerroitte!

Osana FinanssiTYÖ2030-hanketta toteutettiin kysely, jolla kartoitettiin, miten rahoitusalan henkilöstörakenne on muuttunut ja millaisia muutoksia erilaisten työtehtävien määrässä on tapahtunut vuoden 2020 jälkeen. Kyselyn tuloksista keskustelemassa ovat johdon suorahakukonsultti Piia-Noora Kauppi Odgers Berndtsonilta sekä asiakkuusasiantuntija Mikko Hakkarainen OP Etelä-Hämeestä.

Jakso 6. Tehdään finanssialasta Suomen paras työpaikka 2030!

Jaksossa suunnataan katseet tulevaisuuteen ja pohditaan, miltä näyttää finanssialalla vuonna 2030. Mitkä esimerkiksi ovat ne tekijät, jotka tekevät alasta houkuttelevan ja parhaan työpaikan.  Keskustelemassa aiheesta ovat Sitran ennakointi- ja strategiajohtaja Katri Vataja sekä Nordean Senior Development Consultant Jaana Reijonen.

Jäikö kysyttävää?

|

Ota yhteyttä aiheen asiantuntijaan